Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ivor Prickett/Panos Pictures
Foto: Ivor Prickett/Panos Pictures

Den garvede krigskorrespondent amerikanske Marie Colvin meldes dræbt i Syrien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvindelig vovehals mister livet i Syrien

Fransk fotograf og en amerikansk journalist meldes dræbt i Syrien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En fransk pressefotograf og en amerikansk journalist er angiveligt blevet dræbt under et granatangreb i byen Homs i Syrien.

Oppositionsfolk og menneskeretsaktivister oplyser ifølge Reuters, at der er tale om den amerikanske journalist Marie Colvin, som arbejdede for britiske Sunday Times og den franske fotograf Remi Ochlik.

De to blev dræbt, da granater ramte det hus, de opholdt sig i, siger vidner. Et andet vidne siger til Reuters, at de to pressefolk blev ramt af en raket, da de forsøgte at flygte.

Ifølge al-Jazeera ramte granaterne et hus, aktivisterne bruger som mediecenter.

»Vi kan ikke engang komme ind i området eller i bygningen, hvor mediekontoret ligger. Der er stadig voldsomme bombardementer«, siger aktivisten Abu Jafar.

Mistede sit øje Begge de omkomne pressefolk er erfarne i branchen og har i mange år dækket Mellemøsten og andre dele af verden.

Det er ikke første gang, at Marie Colvin har været i fare i løbet af sin karriere. Da hun i 2001 dækkede en humanitær krise i Sri Lanka for britiske Sunday Times, blev hun angrebet, mens hun forsøgte at komme tilbage ind i landet - her ramte granatsplinter hendes øje, som hun mistede.

Derudover har hun blandt andet dækket Afghanistan og oprøret i Egypten.

Colvin: Journalister står overfor svære valg

Colvin var stærkt engageret i pressens krigsdækning og behovet for at fortsætte på trods risikoen.

I en tale fra november 2010 under en mindehjtidelighed for pressefolk, der er omkommet mens de dækkede verdens konflikter, sagde Marie Colvin blandt andet:

»Journalister, der dækker krige, har et stort ansvar og står overfor svære valg. Ind imellem betaler de den ultimative pris[...] Det har aldrig været farligere at være krigskorrespondent, fordi journalister i kampzonen er blevet det primære mål«.

»Vi skal huske, hvor vigtigt, det er, at nyhedsorganisationer fortsætter med at investere i at sende os ud på trods af store omkostninger, både finansielt og følelsesmæssigt, for at dække historier«, fortsatte hun.

En fransk journalist blev dræbt og et antal reportere blev såret, da en granat i sidste måned eksploderede i Homs under et besøg arrangeret af det syriske styre.

I sidste uge omkom den Pulitzer Prize-vindende New York Time's journalist Anthony Shadid af et astma-anfald, mens han dækkede en historie i det østlige Syrien.

LÆS OGSÅ

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden