Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Myndighederne er stadig i gang med at få overblik over skaderne efter gårsdagens jordskælv, der kostede syv mennesker livet.
Foto: LUCA BRUNO/AP

Myndighederne er stadig i gang med at få overblik over skaderne efter gårsdagens jordskælv, der kostede syv mennesker livet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Italienere tør ikke vende hjem efter jordskælv

Efterskælvene fortsætter efter gårsdagens jordskælv i Norditalien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indbyggere i det nordøstlige Italien vågnede i dag op i deres biler, telte og gymnastiksale efter gårsdagens jordskælv, der kostede syv mennesker livet.

Embedsmænd er stadig i gang med at skabe overblik over skaderne - området er kendt for sin parmasanost og den italiensk landbrugslobby-gruppe Coldritti oplyser, at 200.000 store oste til en værdi af 50 millioner euro er blevet ødelagt.

Efterskælv skaber bekymring Mange af de historiske bygninger i det jordskælvsramte område er blevet skadet, og flere hold er sendt ud for at tjekke regeringsbygninger, skoler, virksomheder, boliger, kirker og andre kulturelle steder for at evaluere de nøjagtige skader og omkostninger.

»Uheldigvis er efterskælvene fortsat og skaber bekymring blandt indbyggerne. Det skal vi håndtere, fordi der er et psykologisk aspekt i det. Derfor sætter vi farten op for at få tjekket bygningerne«, siger Emiglia Romana, som er præsident for regionen, ifølge AP.

Det værste siden 1300-tallet
Jordskælvet ramte klokken 4.04 søndag morgen og havde sit epicenter 35 kilometer nord for Bologna. De italienske myndigheder beskriver skælvet som det værste, der har ramt regionen siden 1300-tallet.

Fodboldbaner og gymnastiksale i området er omdannet til refugier for de omkring 3.000 personer, der enten er bange for at vende hjem eller som ikke kan komme hjem.

Bange for at sove hjemme

En af de ramte indbyggere er Donatella Gadda. Hun har tilbragt natten i sin bil, fordi hun er for bange for at sove hjemme, selv om myndighederne siger, at det er trygt for hende at vende tilbage.

»Helt ærligt, så har jeg bare ikke lyst til det, fordi jeg virkelig er bange. Jeg bor på anden sal. Man er nødt til at gå ned ad trapperne for at komme ud, hvis jordskælvet rammer. Det er dramatisk«, siger hun.

Fire fabriksansatte blev dræbt, da de bygninger, de befandt sig i kollapsede. Derudover omkom tre - angiveligt som følge af hjerteanfald og andre lidelser udløst af frygt, skriver AP.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden