0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Retten tror ikke på Breiviks Knights Templar-netværk

Anders Behring Breivik er erklæret rask og skal i fængsel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Heiko Junge/AP
Foto: Heiko Junge/AP

Dømt. Anders Behring Breivik genoptog sin højrenationale hilsen, da han trådte ind i retssal 250 i Oslo Tingrett.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Igen og igen har han forsøgt at holde den i live - påstanden om at det europæiske højreekstreme netværk Knights Templar eksisterer.

Men med dommen over den 33-årige nordmand Anders Behring Breivik slår retten samtidig fast, at hans påståede fællesskab, som gav ham legitimitet til at gennemføre drabet på 77 mennesker i Oslo og på Utøya, ikke eksisterer.

LÆS OGSÅ

Dommerne har netop afgjort, at de mener, at Anders Behring Breivik var tilregnelig før, under og efter angrebene 22. juli og er blevet idømt en fængselsstraf på 21 år med mulighed for forlængelse fem år ad gangen.

Ingen beviser

Selv siger Breivik, at han var med til stiftelsesmødet i London i 2002 efter at have mødt et serbisk medlem i Liberia. Men politiet har ikke kunnet finde beviser for stiftelsen af netværket, som i de første udlægninger fra Breivik lød særdeles pompøs, men senere blev tonet noget ned.

LÆS OGSÅ

»Det er gjort klart, at han var i Liberia, men der er ingen beviser for, at han har mødt en serber dernede. Politiet mener, at han var der for at drive diamantsalg«, siger Arntzen under oplæsningen af dommen, der fylder 90 sider.

Anklager-teamet og dommer Wenche Arntzen har igennem de ti uger lange retssag forsøgt at udfritte Breivik om rigtigheden af Knights Templar, men forklaringen var tynd og endte altså ikke med at overbevise dommerne.

LIVE