Den 60-årige general David H. Petraeus har efter blot et år på posten trukket sig fra posten som chef for CIA.
Foto: Cliff Owen/AP

Den 60-årige general David H. Petraeus har efter blot et år på posten trukket sig fra posten som chef for CIA.

Internationalt

Embedsmænd: FBI kendte til Petraeus-affære allerede i sommer

Navnet på den kvinde, der blev truet af CIA-chefens elskerinde, er kommet frem.

Internationalt

Sagen om CIA-chefen David Petraeus' affære med kvinden, der skrev hans biografi, Paula Broadwell, udvikler sig dag for dag.

Ifølge amerikanske medier forlyder det nu, at topfolk i FBI og det amerikanske justitsministerium allerede i sommer blev gjort opmærksomme på, at Petraeus, der nu er trådt tilbage, kunne være involveret i en affære.

Men ifølge New York Times valgte embedsmændene ikke at gøre nogen uden for FBI og ministeriet opmærksomme på sagen indtil i sidste uge, fordi efterforskningen ikke var færdig, og fordi man i første omgang var bange for, at der var sket et sikkerhedsbrud.

Kvindes navn er kommet frem Petraeus' affære kom for dagens lys, da en FBI-efterforskning kiggede nærmere på en klage over, at Paula Broadwell, der skrev bogen 'All In: The Education of General David Petraeus', havde sendt chikanerende mail til en anden kvinde, der var tæt på den pensionede general.

Under efterforskningen dukkede kommunikationen mellem Petraeus og Broadwell op, siger en embedsmand til CNN.

Indtil videre har det ikke været klart, hvem den anden kvinde var, men nu er det kommet frem, at der er tale om den 37-årige Jill Kelley, som bor i Florida.

Embedsmænd beskriver hende som en familieven til den 60-årige Petraeus og hans kone Holly, og der er ingen indikationer på, at hun også skulle have haft en affære med den tidligere CIA-chef.

FBI: Ingen tegn på sikkerhedsbrud
Affæren mellem Petraeus og Broadwell har ført til vrede reaktioner blandt både demokratiske og republikanske politikere, som stiller spørgsmålet, om der kan være sket brud på den nationale sikkerhed.

Ifølge amerikansk militærlovgivning er det ikke tilladt for en militærperson at have en affære, fordi det stiller vedkommende i en position, hvor han kan blive udsat for afpresning. Derfor risikerer Petraeus at blive stillet for en krigsdomstol.

FBI siger, at man har fulgt proceduren og ikke har grund til at tro, at der er tale om brud på sikkerheden.

Trak sig fra USA's hær

David H. Petraeus blev chef for CIA i 2011 efter at have stået i spidsen for de internationale styrker i Irak og senere i Afghanistan.

LÆS OGSÅ

Han var den højest profilerede militære officer i årene efter 11. september 2001 og har fået stor anerkendelse for sin rolle under krigen i Irak og for at implementere en strategi mod oprørerne i Afghanistan.

Han forlod sin lederstilling i Afghanistan i midten af 2011 og trak sig fra den amerikanske hær for at lede CIA, efter at Leon Panetta blev forsvarsminister.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce