Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Død. Thatcher førte de konservative til tre valgsejre - den hidtil længste periode for en britisk premierminister siden begyndelsen af det 19. århundrede.
Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP

Død. Thatcher førte de konservative til tre valgsejre - den hidtil længste periode for en britisk premierminister siden begyndelsen af det 19. århundrede.

Internationalt

Margaret Thatcher er død af et slagtilfælde

Storbritanniens tidligere premierminister er død.

Internationalt

Storbritanniens forhenværende premierminister Margaret Thatcher er død, 87 år gammel.

Den tidligere konservative leder døde af et slagtilfælde, oplyser hendes talsmand, Lord Bell.

»Det er med stor bedrøvelse, at Mark og Carol Thatcher har erklæret, at deres mor baronesse Thatcher døde fredfyldt til morgen«.

Margaret Thatcher blev indlagt på et hospital kort før jul, hvor hun gennemgik en operation, der skulle fjerne en gevækst på hendes blære, men blev udskrevet før nytår.

LÆS OGSÅ

Briternes nuværende konservative premierminister David Cameron skriver på Facebook, at »det er med stor sorg, at jeg hørte om Lady Thatchers død. Vi har mistet en stor leder, en stor premierminister og en stor brite«.

Lord Armstrong, som var Thatchers kabinetminister, siger ifølge The Times, at han er meget ked af at høre nyheden og ser tilbage på tiden, hvor han arbejdede sammen med hende, som en lykkelig tid.

»Hun var en vidunderlig person at arbejde for og med. Hun havde store kvaliteter som mod og beslutsomhed«, siger han.

Hidtil eneste kvinde på posten

Thatcher førte de konservative til tre valgsejre - den hidtil længste periode for en britisk premierminister siden begyndelsen af det 19. århundrede - og Bell kalder hende de konservatives »største leder nogensinde« sammen med Winston Churchill.

LÆS OGSÅ

Thatcher var leder af Storbritannien fra 1979 til 1990 og er den eneste kvinde, der nogensinde har besiddet posten som premierminister.

Hun blev af en sovjetisk journalist i sin tid kaldt 'Jernladyen' - et kælenavn, som hang ved resten af hendes liv og som blev koblet sammen med hendes kompromisløse politik og ledelsesstil.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce