Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JASON REED/AP
Foto: JASON REED/AP

Atommøde. John Kerry til møde om en atomaftale med Iran sidste år. Iran og USA er stadig ikke de bedste venner, og den amerikanske udenrigsminister mener ikke, Iran skal med på en konference om kampen mod Islamisk Stat

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kerry vil ikke have Irans hjælp i kampen mod IS

Ledere fra hele verden skal mødes i Paris for at diskutere, hvordan IS bekæmpes, men John Kerry vil ikke have Iran med.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det vil være »upassende«, hvis Iran deltager på en stor international konference i Paris om bekæmpelsen af Islamisk Stat (IS).

Det mener den amerikanske udenrigsminister John Kerry, der selv skal være en del af konferencen, hvor udenrigsministre og diplomater fra hele verden kommer. Det skriver nyhedbureauet AP.

Frankrig, der arrangerer konference, ønsker ifølge AP, at Iran bliver en del af konferencen

USA-EKSPERT:

Iran er en stor politisk, økonomisk og militær magt i området, men John Kerry ønsker ikke landet deltagelse, da de har støttet den syriske diktator Bashar Al-Assad i den 3 år lange syriske borgerkrig, som Islamisk Stat er vokset ud af. Al-Assad har kæmper mod ISIS, men også imod de moderate oprørere, som USA vil støtte.

Ifølge John Kerry er han ikke formelt blevet spurgt, om Iran skulle deltage i konferencen. Rusland, der også har støttet Al-Assad, har allerede proklameret deres ankomst til mandagens møde:

»Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov vil deltage i konferencen om fred og sikkerhed i Irak, organiseret af Frankrig, der skal finde sted i Paris 15. september«, lyder en officiel meddelelse fra det russiske udenrigsministerium ifølge Moscow Times.

Iran vil gerne hjælpe til

Iran er del af en konflikt med USA om retten til at berige uran, som USA mener kan bruges til atomvåben. Den franske præsident Francois Hollande mener dog, at det er to separate emner, skriver AP.

JERICHOW:

Irans ambassadør i Irak, Hassan Danaee siger, at Iran glædeligt vil deltage i konferencen, fordi de har en stor interesse i Iraks stabilitet. Han siger, at Iran er klar til at tilbyde hvilken som helst hjælp til deres nabo Irak, og de håber, konferencen vil give resultater.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden