Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sunday Alamba/AP
Foto: Sunday Alamba/AP

Ebola. Muslimeske pilgrimme i Haji-campen i Nigeria bliver screenet for Ebola inden de skal ombord på et fly til Saudi Arabien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FN's sikkerhedsråd: Ebola er en trussel mod fred og sikkerhed i verden

FN's sikkerhedsråd opfordrer alle lande til at levere ressourcer og assistance til at håndtere krisen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FN's sikkerhedsråd beder nu hele verden om hjælp til at håndtere Ebola-udbruddet i Vestafrika, som de ifølge nyhedbureauet Reuters kalder »en trussel mod international fred og sikkerhed«.

FN's sikkerhedråd opfordrer verden til øjeblikkeligt at bidrage med hjælp til at håndtere krisen. Der efterspørges blandt andet eksperter, felthospitaler og hospitalsudstyr. Det er kun anden gang, at sikkerhedsrådet adresserer en global sunhedskrise. Første gang var da HIV/AIDS ramte verden som en pandemi.

Mere end 2.600 er ifølge WHO døde af ebola, og det er det mest dødbringende udbrud af ebola i verdenshistorien. Ifølge FN's Generalsekretær Ban Ki-moon så fordobles antallet af Ebola-tilfælde hver tredje uge. Ifølge AP mener generalsekretæren, at udbruddet kræver handling »uden fortilfælde«, og han efterspørger en milliard kroner fra verdens lande til at tackle udbruddet over de næste seks måneder.

LÆS MERE

Ved mødet til aften vedtog FN's sikkerhedsråd en resolution, der opfordrer alle stater til fjerne de rejse- og indgangsforbud, som flere afrikanske lande har indført af frygt for sygdommen. Ifølge FN bidrager begrænsningerne til »yderligere isolation af de lande, der er ramt, og underminerer disse landes indsats for at reagere mod sygdommen«.

Sikkerhedsrådet er FN's hovedorgan og består af de 5 faste medlemmer Storbritannien, USA, Frankrig, Kina og Rusland og 10 medlemmer, der vælges for en toårig periode af FN's generalforsamling. Generalsekretæren er ikke en del af sikkerhedsrådet, men deltager i møderne.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden