Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

FN: Op mod 100.000 er flygtet fra IS mod Tyrkiet

På to døgn har tusindvis af flygtninge krydset grænsen fra Syrien til Tyrkiet af frygt for Islamisk Stat.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Militante fra Islamisk Stat (IS) strammede i dag grebet om en strategisk vigtig grænseby i Syrien, mens FN oplyste, at antallet af kurdere, der flygter fra Syrien mod Tyrkiet, nærmer sig 100.000.

Og det tal ventes at stige væsentligt den næste tid.

Siden fredag har de mange tusinde mennesker krydset den 30 kilometer lange grænsestrækning til nabolandet, vurderer FN's flygtningehøjkommissariat UNHCR.

LÆS REPORTAGE FRA GRÆNSEN

De civile kurdere frygter ifølge eget udsagn en massakre i det nordlige Syrien nær byen Ain al-Arab, der af kurderne er kendt som Kobane.

IS vinder frem

Islamisterne fra IS rykker i øjeblikket frem i området, hvor der udkæmpes hårde kampe mellem kurdiske styrker og jihadisterne, beretter øjenvidner.

»Isil (IS) fortsætter med at vinde frem. Hvert sted de passerer igennem dræber, sårer og kidnapper de personer. Mange er savnet, og vi tror, de er blevet kidnappet«, siger Welat Avar, der er læge og befinder sig i byen Ain al-Arab.

Islamisk Stat, der tidligere gik under betegnelsen Den Islamiske Stat i Irak og Levanten (Isil), har de seneste måneder erobret store dele af Irak og det nordlige Syrien.

Mange landbyer er lagt øde

Mindst 100 landsbyer på den syriske side af grænsen er blevet evakueret af kurdiske styrker, siden de militantes blodige fremfærd tog fart tirsdag.

Ifølge det London-baserede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder foregår der stadig voldsomme kampe, og mindst 300 kurdere er gået mod flygtningestrømmen - de er rejst fra Tyrkiet til Syrien natten til lørdag for at bekæmpe de militante fra Islamisk Stat.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden