Javel, hr. minister

Ifølge Martin Lidegaard arbejder vi efter en »holistisk« tilgang til bekæmpelsen af IS.

Internationalt

Udenrigsminister Martin Lidegaard fortalte i Politiken i dag, at Danmark arbejder efter en »holistisk« tilgang til bekæmpelsen af Islamisk Stat (IS).

Indtil videre består den ’holistiske’ tilgang ganske vist kun af en meget vagt defineret militær komponent i Irak. Der er således slet ingen strategi for Syrien., og ud over det militære er der sådan set heller ikke rigtig nogen klar strategi for Irak.

Så indtil videre består den ’holistiske’ strategi altså i at bombe ikke nærmere definerede IS-mål i et Irak, hvor IS for længst er begyndt at gemme sig blandt civilbefolkningen. Mange våben er flyttet til Syrien.

Så hvad er det egentlig, der skal bombes?

Det fik folketinget ikke at vide, da det tidligere i dag diskuterede Beslutningsforslag 123 om den danske indsats mod IS (af regeringen kaldet ved det tidligere navn ISIL). Men flertallet var nu alligevel klar til krig.

I resuméet til beslutningsforslaget står, at Danmark skal »støtte for Iraks militære indsats mod terrorbevægelsen ISIL og for at bistå myndighederne i Irak med at beskytte civilbefolkningen mod alvorlige overgreb.«

Man kan altså forstå, at indsatsen bl.a. handler om at beskytte civile irakere, mens man fortsat vender det blinde øje til de civile i nabolandet Syrien, der ellers ikke bare trues af IS, men også af det langt mere dødbringende Assad-styre. Langt over 100.000 er blevet dræbt i de seneste tre år.

I Libyen greb vi ellers i sin tid netop ind for at beskytte civile - endnu inden de for alvor var blevet angrebet. Men man frygtede det kunne ske...og greb ind. I Syrien er det for længst sket.

Holistisk tankegang er mange ting, forstås.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce