indrejse. En medarbejder fra Institut for Menneskerettigheder blev søndag aften nægtet indrejse fra lufthavnen i Kairo. Institut er i gang med at få udredt situationen.
Foto: Lærke Posselt (arkiv)

indrejse. En medarbejder fra Institut for Menneskerettigheder blev søndag aften nægtet indrejse fra lufthavnen i Kairo. Institut er i gang med at få udredt situationen.

Internationalt

Medarbejder fra Institut for Menneskerettigheder nægtet indrejse i Egypten

»Vi er i kontakt med de egyptiske myndigheder for at afklare misforståelsen«, siger vicedirektør.

Internationalt

Egyptiske lufthavnsmyndigheder afviste søndag aften at lade en medarbejder fra Dansk Institut for Menneskerettigheder rejse ind i Egyten.

Ashraf Mikhail, der er projektleder på instituttet, var på vej til den egyptiske hovedstad Kairo, da han blev afvist i lufthavnen. Han blev herefter sendt ud af Egypten og tilbage til København.

Vicedirektør i Institut for Menneskerettigheder Charlotte Flindt Pedersen bekræfter over for Politiken, at Ashraf Mikhail er blevet nægtet indrejse.

Ifølge det egyptiske medie ahramonline blev Ashraf Mikhail nægtet indrejse på grund af »mistænkelig undervisning af egyptiske unge«.

Institut for Menneskerettigheder vurderer imidlertid, at der er tale om en misforståelse.

»Vi mener, at det beror på en misforståelse fra Egyptens side, og vi er i fuld gang med at afklare den misforståelse. Der er ikke nogen grund til at mistænke vores medarbejder for noget«, siger hun.

Har undervist unge om offentlig deltagelse

Institut for Menneskerettigheder har i samarbejde med civilsamfund i Kairo gennemført fuld lovlig undervisning af unge egyptere i offentlig deltagelse og internationale standarder om offentlig deltagelse, forklarer Charlotte Flindt Pedersen.

»Vi er i kontakt med de egyptiske myndigheder for at afklare misforståelsen«, siger hun.

Herhjemme fungerer Institut for Menneskerettigheder som rådgiver for regeringen, folketinget, ministerier og andre myndigheder om menneskerettigheder. I udlandet samarbejder instituttet med stater, uafhængige organisationer og erhvervslivet om at styrke menneskerettighederne i deres lande.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce