Foto: Sacha Sennov
Internationalt

Anklage har ruineret Malthe Thomsens familie

Mareridtet i New York er ikke slut for Malthe Thomsen og hans familie. De står stadig tilbage med en millionregning.

Internationalt

911.785 kroner.

Det er regningen for en fodlænke, advokathjælp og bevismateriale, efter danskeren Malthe Thomsen har været sigtet for uterlig omgang med børn i New York. Regningen på 911.785 kroner har Malthe Thomsens forældre betalt.

Beløbet dækker hverken huslejeudgifter, leveomkostninger, flybilletter eller tabt arbejdsfortjeneste i de fem måneder Malthe Thomsen har siddet tilbageholdt i New York i USA.

»Al den efterforskning, som politiet ville lave i Danmark, har vi selv betalt for i dyre domme. Vi har betalt for alt fra en privatdetektiv til diverse eksperter. Og det er derfor, vi har udgifter på over en million kroner nu«, fortæller Birgitte Thomsen, der er mor til Malthe Thomsen.

Torsdag fejrede familien, at anklagemyndigheden i New York havde droppet sigtelsen mod den unge pædagogstuderende. Men nu venter det store økonomiske oprydningsarbejde.

Pengene eller livet

Under hele sagen har familiens økonomi været hårdt presset, men det har aldrig været en mulighed ikke at fortsætte:

»Som forældre har man ikke et valg, når ens barn sidder i et af USA’s værste fængsler og bliver truet på livet. Så det har aldrig været et reelt valg, om vi havde råd eller ikke råd«, siger Birgitte Thomsen.

Hun fortæller, at deres økonomi ikke har kunnet holde til sagsomkostningerne længe.

En af årsagerne til, at huslejeudgifterne er blevet meget høje for familien, er, at det i længere tid var et krav fra rettens side, at Malthe Thomsen skulle blive på Manhattan.

Den lille ø er kendt for sine høje huslejeudgifter. På et tidspunkt betalte familien mere end 30.000 kroner om måneden for en af de lejligheder, de boede i.

Det kan være uhyre vanskeligt for udlændinge at få fat i billige lejligheder i New York generelt. Man skal nemlig have en såkaldt kredithistorie i USA, som viser, at man er en god betaler. Og den historik kan man først opbygge, når man har et amerikansk kreditkort.

Sådan foregik det, da anklagemyndigheden i New York meddelte, at den ikke vil rejse tiltale mod den danske pædagogstuderende. Kilde: Sacha Sennov

For at hjælpe familien startede Malthe Thomsens ven fra pædagogseminariet Mads Christiansen Facebook-siden ’Støt Den Fængslede Pædagogstuderende I New York’.

Indtil videre har siden indsamlet tæt ved 500.000 kroner i donationer. 10.000 kroner kommer fra udenlandske konti.

»Vi har været meget overraskede over de mange penge, som er kommet ind. Vi havde ingen ide om, at der ville komme så mange penge. Personligt havde jeg regnet med nogle tusinde kroner, men en halv million er helt overdrevet«, siger Mads Christiansen.

I starten var det kun Mads Christiansen og en anden ven fra pædagogseminariet, der stod for hjemmesiden, men hurtigt blev to venner af Malthe Thomsens forældre også involveret.

De fire har torsdag aften kunnet se, hvordan antallet af donationer steg, efter anklageren droppede sigtelsen mod Malthe Thomsen.

Glem ikke Malthe

Mads Christiansen frygter, folk vil tolke den droppede sigtelse som tegn på, at behovet for økonomisk hjælp er slut.

Familien har stadig en stor gæld, og der venter dem et retsligt efterspil med staten New York.

OVERBLIK:

»Der kan gå lang tid før familien får en erstatning fra New York. Og vi ved ikke engang, om de får den. Og familien har jo stadig brugt over en million kroner af deres egne penge på sagen. Så jeg håber ikke, at folk tænker det hele er godt, fordi vi nu har rettens ord for, at Malthe er uskyldig«, siger Mads Christiansen.

Han håber derfor, at folk vil donere penge på Facebook-siden, så Malthe Thomsens familie kan vende tilbage til et liv uden en stor økonomisk gæld.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden