Oversvømmelser. I Italien har to personer mistet livet under det voldsomme efterårsvejr.
Foto: Luca Bruno/AP

Oversvømmelser. I Italien har to personer mistet livet under det voldsomme efterårsvejr.

Internationalt

Efterårsvejr koster flere personer livet i Europa

Ekstremt vejr har i weekenden forårsaget ulykker i Schweiz, Italien og Frankrig.

Internationalt

Mindst to mennesker blev dræbt og fire blev kvæstet, da en boligblok søndag blev ramt af et jordskred i Ticino i det sydlige Schweiz. De dræbte, to kvinder, blev fundet i ruinerne af bygningen i Davesco-Soragno, nær Lugano.

Tre mennesker blev reddet og bragt til hospitalet. Der er usikkerhed om, hvorvidt flere personer havde opholdt sig i bygningen, da den styrtede sammen. Tv-stationen RSI siger, at fire personer er savnet.

Schweiz er ligesom flere andre lande i Europa blevet ramt af ekstremt vejr og voldsomme skybrud.

I Italien mistede en ældre mand og hans barnebarn livet, da deres hus i Cerro di Laveno, nær den schweiziske grænse styrtede sammen ved et jordskred lørdag aften.

Mor og børn skyllet af vejen

I Frankrig blev mindst seks personer dræbt under en storm lørdag. Blandt de dræbte var en mor og hendes to små børn, hvis bil blev skyllet af vejen ved en bro i Gard. Faren blev reddet.

Flere andre er blevet dræbt på vejene i Frankrig under lignende omstændigheder fredag og lørdag.

Det nationale meteorologiske institut i Schweiz siger, at der i de sydlige områder blev målt nedbør lørdag på mellem 50 og 70 millimeter inden for 24 timer.

I det sydøstlige Frankrig har der været adskillige voldsomme efterårsstorme, som skyldes usædvanligt høje temperaturer i Middelhavet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce