Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Terrorister henretter 28 buspassagerer i Kenya

Den militante gruppe al-Shabaab mistænkes for at stå bag drab på 28 ikke-muslimer nær grænsen til Somalia.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oprørere fra gruppen al-Shabaab skal tidligt l morges have dræbt 28 ikke-muslimer i det nordøstlige Kenya nær grænsen til Somalia.

De dræbte var tilsyneladende om bord på en bus, som gerningsmændene tvang ind til siden, hvorefter de henrettede passagererne, der angiveligt ikke var muslimer.

Al-Shabaab har ikke officielt taget skylden for angrebet, men kenyansk politi beskylder den militante gruppe for at stå bag.

»Jeg kan bekræfte, at 28 uskyldige rejsende blev dræbt af al-Shabaab på brutal vis«, siger den regionale politichef Noah Mwavinda.

350 anholdt under razziaer

Angrebet sker en uge efter, at en person blev dræbt af skud og flere end 350 anholdt, da kenyanske sikkerhedsstyrker udførte razziaer i moskéer i havnebyen Mombasa, hvor de ledte efter våben og støtter til al-Shabaab.

Kenya har været udsat for en række angreb, siden landet invaderede Somalia i kampen mod al-Shabaab. Senere har landet tilsluttet sig en styrke under Den Afrikanske Union, der kæmper mod islamisterne.

Det mest kendte angreb skete i september 2013, da 67 mennesker blev dræbt, da militante fra al-Shabaab angreb storcentret Westgate i den kenyanske hovedstad Nairobi.

Det kenyanske indenrigsministerium har ifølge Reuters bekræftet hændelsen på Twitter.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden