Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Tyrkisk politi anholder støtter af Erdogans rival

Politiet har udført razziaer i 13 byer landet over, og mindst 14 personer er anholdt, deriblandt tv-chefer.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyrkisk politi gik i dag grundigt til værks i en operation, hvor myndighederne har anholdt støtter af præsident Recep Tayyip Erdogans værste rival, den i USA-bosatte imam Fetullah Gülen.

Blandt andet den populære avis Zaman, der er knyttet til Gülen, fik besøg af politiet.

Antiterror-betjente udførte tidligt søndag morgen razziaer i 13 byer over hele landet, deriblandt Istanbul, og mindst 14 personer er anholdt.

Blandt de anholdte er chefer og producere på en tv-kanal, der har forbindelse til Fetullah Gülen, skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anatolia.

Arrestordre på redaktør

En stor folkesamling foran Zamans redaktion i udkanten af Istanbul protesterede imod razziaen, og politiet forlod bygningen uden at foretage anholdelser.

»Den frie presse kan man ikke gøre tavs«, råbte forsamlingen.

Politiet har udsendt arrestordre på i alt 32 personer, deriblandt Zamans chefredaktør Ekrem Dumanli. Zaman er landets største avis.

Som det har været tilfældet med det seneste års mange anholdelsesaktioner i Tyrkiet, blev detaljerne også denne gang afsløret på en Twitterkonto under navnet Fuat Avni, før de blev effektueret.

Korruption kostede ministerposter

I sidste uge skrev Fuat Avni, at politiet ville anholde 400 personer, deriblandt 150 journalister.

Dagens anholdelser er blot de seneste i en serie mod Gülens støtter, som ifølge Erdogan udgør et helt parallelsamfund med planer om at vælte hans regering.

Sidste år var det Erdogans egen regering, der stod for skud under en omfattende korruptionsundersøgelse, der kostede flere af hans ministre deres poster, og mange Erdogan-støtter blev dengang anholdt.

Erdogan, som beskyldte Gülen-støtter for at stå bag, fik stoppet lavinen af anholdelser, der truede hans regering, ved at fyre tusindvis af betjente og dommere landet over.

Gülen, som oprindeligt var med til at bane vejen for Erdogans politiske karriere, er en 73-årig imam og leder af en navnløs bevægelse - kaldet Hizmet - som kontrollerer medier, driver skoler og kulturinstitutioner i og uden for Tyrkiet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden