Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Krimiskandale. Det britiske parlament er en imponerende bygning, men to af dets medlemmer har angiveligt været blandt ind i en sag om voldtægt og drab på børn.
Foto: Lefteris Pitarakis (arkiv)/AP

Krimiskandale. Det britiske parlament er en imponerende bygning, men to af dets medlemmer har angiveligt været blandt ind i en sag om voldtægt og drab på børn.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nettet strammes om pædofile mordere med 30 års forsinkelse

Britiske politikere, politifolk og embedsmænd er formentlig sluppet af sted med mord og voldtægter beskyttet af deres høje rang.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag ser adressen Dolphin Square om muligt endnu mere luksuriøs ud, end den gjorde i 1980’erne, da en række fremtrædende politikere, embedsmænd og diplomater holdt til i det elitære boligkompleks i Londons Pimlico-bydel, der ligger så praktisk i forhold til parlamentet i Westminster.

Uden for den massive glasdør er der pyntet op med store juletræer, og fra den åbne reception er der kun få minutters gang til et eksklusivt spa, hvor tjenende ånder står parat til at servicere de gæster, der har penge og tid nok.

For ’Nick’, der nu er midt i 40’erne, er det en adresse, der stadig fylder ham med skræk og rædsel. I perioden 1975-84, fra han var 7 til 16 år gammel, blev han gang på gang hentet af en chauffør og kørt lige til døren. Han blev, har han understreget i en vidneforklaring, der har været undervejs i mere end 30 år, aldrig nogensinde dækket af et tæppe eller forsøgt smuglet ind ad bagdøren.

I stedet blev han åbenlyst bragt til fester, hvor de voksne mænd, der deltog, havde en ting på programmet. Og det var voldtægt, misbrug og gennembankning af de drenge, der blev tvunget til at deltage i deres orgier. Nick var sendt af sted af sin egen far. Andre børn blev hentet på børnehjem.

Hold kæft eller dø

En aften i 1980 var de to drenge, der blev hentet og kørt til ’fest’ af chaufføren i et hus i London. Den anden dreng havde brunt hår og var ligesom Nick omkring 12 år gammel. De turde ikke tale til hinanden af frygt for at blive straffet.

Ved det efterfølgende orgie blev drengen kvalt, da han blev voldtaget af et konservativt parlamentsmedlem, fortæller Nick. Han så det ske, og han har senere forklaret, at han stadig så mange år senere ikke forstår, hvordan han overlevede.

»Hvordan jeg slap fra det, forstår jeg ikke helt. Måske finder jeg aldrig ud af det«, har han forklaret. At han skulle holde kæft, var han ikke i tvivl om.

I 1979 var en 11-årig dreng, der også havde været med til festerne, angiveligt blevet kørt ned og dræbt ved højlys dag. Ikke alene for at lukke munden på ham, men også som en lærestreg til de andre drenge om, hvad der skete, hvis man ikke holdt på hemmeligheden om, hvad der foregik blandt eliten, når døren var lukket.

Nicks mareridt stoppede ikke ved det mord, han overværede i 1980. Et år senere så han ved en anden fest to mænd banke en anden dreng ihjel, mens en konservativ minister fra Margaret Thatchers kabinet så til, fortæller Nick.

Nick har givet navnene på de to konservative parlamentsmedlemmer, der stadig er i live, til politiet, og hans beretning om de tre mord er de seneste oplysninger, der er dukket op i den omfattende sag, der strækker langt ind i den britiske elite. Hans vidneforklaring er så troværdig, at Scotland Yard oven i den omfattende sag om en pædofiliring med forbindelser til Storbritanniens absolutte top har meddelt, at de har åbnet tre mordsager.

I første omgang er politiet gået i gang med at gennemtrawle gamle sager med savnede personer og har allerede fundet mulige kandidater.

Rester af 8-årig fundet

En af de sager, politiet ser på med fornyet interesse, er fra 1981, da den bare 8-årige Vishal Mahostra forsvandt sporløst, da han var ude og købe ind sammen med sin bedstemor og søster.

Resterne af hans kranium og et par ribben blev fundet i 1982 af jægere i nærheden af en afsidesliggende gård på grænsen mellem Hampshire og West Sussex, men mordet på ham er aldrig opklaret.

Hans far, Vishambar Mahostra, har forklaret, at han efter sin søns forsvinden modtog et opkald fra en cirka 20-årig mandlig prostitueret, der fortalte ham, at hans søn var blevet myrdet i forbindelse med en fest i Elm Guest House i London, der var en af pædofiliringens faste adresser.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Han optog samtalen og gik direkte til politiet med oplysningerne.

»Politiet nægtede at undersøge sagen, fordi der var politikere indblandet«, siger Vishambar Mahostra.

Scotland Yard tror på Nick

Sådan lyder det ikke længere i Scotland Yard, når det gælder Nick. »Eksperter i misbrug af børn har afhørt Nick, og vi tror på ham. Hans historie er særdeles troværdig«, siger leder af efterforskningen i Scotland Yard, Kenny McDonald, der opfordrer andre vidner til at melde sig.

»Der må have været chauffører, personale eller beboere i Dolphin Square, der har set noget, der måske dengang ikke gav mening, men som de nu kan se i en anden sammenhæng«, siger han.

Og ikke mindst har han bedt andre drenge, der blev misbrugt og voldtaget, om at melde sig hos politiet med deres vidneudsagn.

»Jeg beder de andre drenge om at stole på mig. Jeg vil støtte jer og gøre alt, hvad der står i min magt, for at finde dem, der er ansvarlige, og få dem straffet«, siger Kenny McDonald.

At drengene er skeptiske, er ikke svært at forstå. Blandt deres voldtægtsmænd var politikere, politifolk, dommere og diplomater, parat til at bruge deres magt for at få stoppet enhver undersøgelse af pædofiliringen.

Et parlamentsmedlem for Labour John Mann har forklaret, hvordan han for år siden modtog detaljerede vidneudsagn om, at pædofile systematisk hentede drenge fra børnehjem i Tower Hamlet, en af Londons fattigste bydele. Han bad politiet gå ind i sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Tre måneder senere vendte de tilbage og forklarede, at de havde ordrer ovenfra om at droppe sagen«.

Tidligere på året kom det frem, at tidligere indenrigsminister Leon Britton havde modtaget en 40 sider lang rapport om misbruget af drenge i samfundets top. Rapporten blev ganske enkelt ’væk’ og er aldrig kommet til veje siden.

Det britiske parlament har besluttet at indlede en høring om sagen, men indtil videre har to ledere af undersøgelsen været nødt til at gå af - på grund af deres forbindelser til eliten.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden