Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

15.000 biler strander i kraftigt snefald i franske alper

En meldes dræbt efter voldsomme snemasser i det østlige Frankrig. I den nordlige del af landet raser en storm.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tusindvis af bilister er i dag blevet fanget i deres køretøjer, efter at der er faldet store snemængder i de franske alper.

De franske myndigheder har således oprettet krisecentre i mindst 12 byer, efter at 15.000 biler blev fanget i snemasserne. De berørte steder er ifølge nyhedsbureauet dpa blandt andet Albertville, Chambéry, Moutiers og Aix-les-Bains.

De store snemængder kommer samtidig med, at feriegæster enten er på vej til eller fra skisportssteder i de franske alper.

En meldes omkommet under uvejret. En 27-årig mand kørte sin bil ned i en kløft i bjergområdet Belledonne, som ligger omkring 29 kilometer nord for Alpe d'Huez i det østlige Frankrig.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, opfordrer i en meddelelse bilister til at 'udvise stor forsigtighed', og hvis man kan udsætte sin rejse, skal man gøre det, lyder det fra ministeren.

I det nordlige Frankrig er det ikke sne, men stærk blæst, der giver problemer.

En storm med vindstød på op mod 160 kilometer i timen har tvunget havnen i byen Calais, der ligger ved Den Engelske Kanal, til at lukke. Bilfærgerne til og fra Storbritannien er blevet aflyst.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden