Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Branden er under kontrol, men der er fortsat et stort antal passagerer ombord på færgen. En mand er meldt dræbt, da han enten sprang eller faldt overbord i et forsøg på at flygte fra flammerne.

En omfangsrig redningsindsats begyndte søndag, da en græsk færge brød i brand mellem Grækenland og Italien med 478 mennesker ombord ud for den græske ferieø Korfu.

Kilde: Ritzau

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Passagerer på brændende skib reddes væk med helikopter

131 af i alt 478 personer ombord på brændende færge i Grækenland er blevet reddet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helikoptere fragter lige nu passagerer fra det øverste dæk af den brændende færge, der tidligere på dagen brød i brand mellem Grækenland og Italien.

Lige nu arbejder to græske og to italienske helikoptere med at få folk væk fra det brændende skib og over på nærliggende skibe. Redningsaktionen af de i alt 478 passagerer og besætningsmedlemmer er intensiveret i takt med, at mørket falder på.

Græske myndigheder fortæller, at hver helikopterredning tager i omegnen af 15 minutter, og hver helikopter kan have to passagerer ad gangen.

En græsk kystvagt fortæller til Reuters, at den tunge regn i området er med til at holde flammerne på skibet nede og dermed give redningsfolkene længere tid til at evakuere passagererne.

På nuværende tidspunkt har redningsbåde svært ved at komme til skibet, fordi kraftig blæst og store bølger raser i Adriaterhavet nord for ferieøen Korfu.

»Skibet er står stadig i flammer. Gulvet brænder under os. Vi ved ikke, hvor meget længere vi kan holde ud«, sagde George Styliaras tidligere i dag til græsk tv via en telefon. Han er en af de passagerer, der forsat er fanget om bord på skibet.

Passager mister livet i det kolde vand

Italienske og græske myndigheder arbejder sammen om redningsaktionen, der ifølge BBC indtil videre har kostet et enkelt liv og såret en anden.

En italiensk kystvagt fortæller til AP, at den døde passager mistede livet, fordi han eller hun sprang i vandet, som er svært at overleve i grundet de lave temperaturer.

Den brændede færge hedder Norman Atlantic og sejler under italiensk flag. Norman Atlantic var på vej fra havnebyen Patras, som er Grækenlands tredjestørste by, til den italienske havneby Ankona, der ligger på den italienske østkyst, da der brød brand ud på færgens bildæk.

Årsagen til branden er ukendt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden