Eftersøgning. Indonesien fortsætter nu eftersøgningen på land, eftersom det endnu ikke er lykkedes at finde det forsvundne fly i havet
Foto: Joshua Paul/AP

Eftersøgning. Indonesien fortsætter nu eftersøgningen på land, eftersom det endnu ikke er lykkedes at finde det forsvundne fly i havet

Internationalt

Efterforskningen af det forsvundne fly fortsætter på land

Tirsdag morgen udvider Indonesien eftersøgningen på AirAsia-flyet QZ8501.

Internationalt

Utallige timer er brugt på vand for at finde det forsvundne fly, AirAsia-flyet QZ8501. Men indtil videre er det endnu ikke lykkedes at finde flyet, der i går klokken 00.17 dansk tid forsvandt sporløst undervejs fra Surabaya i Indonesien til Singapore.

Den mislykkede mission har mandag aften fået Bambang Soelistyo, chef for Indonesiens nationale eftersøgnings- og redningstjeneste, til at udvide jagten på det forsvundne fly.

»Eftersøgningsoperationerne vil i morgen (tirsdag, red.) blive udvidet til jord, blandt andet til den vestlige del af West Kalimantan-provinsen«, siger han ifølge den malaysiske avis The Star.

LÆS ARTIKEL

Ifølge Bambang Soelistyo har planen indtil nu været, at Indonesien ville standse alle operationer ved solnedgang, men i takt med at det endnu ikke er lykkedes at finde flyet, fortsætter de eftersøgningen:

»Vi ønsker, at søgningen bliver fuldført og lykkedes hurtigt«.

Vragdele tilhører ikke AirAsia-flyet

Over et dusin skibe og handelsfartøjer, en halv snes fly og en håndfuld helikoptere har ledt efter spor efter det savnede passagerfly fra det malaysiske lavprisselskab AirAsia.

AirAsia-flyet QZ8501, der er af typen Airbus 320-200, havde 155 mennesker om bord - heraf 149 passagerer fra Indonesien, tre fra Sydkorea og en fra henholdsvis Malaysia, Singapore og Storbritannien. Derudover bestod besætningen af seks fra Indonesien, herunder kaptajnen, og en enkelt franskmand, som var andenpilot.

I den sidste kommunikation med flyvelederne i Jakarta i Indonesien bad piloterne om at ændre højde fra 32.000 fod - svarende til 9,8 kilometer – til 38.000 fod, fordi man var på vej ind i en tordensky. Herefter har man ikke hørt noget fra flyet, og de indonesiske luftfartsflymyndigheder har fortalt, at man går ud fra, at flyet er styrtet ned i Java-havet.

Indonesiens vicepræsident Jusuf Kalla har tidligere meddelt, at observationer af objekter i havet muligvis kunne relatere til det manglende fly.

I australske medier var der samtidig formodninger om, at et australsk Orion-fly havde set objekter, der menes at være vragdele fra det manglende fly. I mellemtiden spottede en indonesisk helikopter om to olieudslip i havet, der lå meget tæt på det sidste punkt, hvor der var kontakt med flyet.

LÆS ARTIKEL

De indonesiske myndigheder har efterfølgende eftersøgt alle modtagene oplysninger, og oplysninger passer ikke sammen med QZ8501-flyet.

»Det er blevet tjekket, og der findes ingen tilstrækkelig dokumentation, der kan bekræfte, hvad der blev rapporteret«, siger han ifølge det maylasiske nyhedsmedie The Malaysian Insider.

AirAsia flyver pårørende hjem

Flyselskabet AirAsia har arrangeret, at pårørende til passagerne ombord på QZ8501-flyet bliver fløjet tilbage til Indonesien, efter at de forgæves har ventet på deres familiemedlemmer i lufthavnen.

I alt sendes 27 pårørende tilbage mandag. 16 af dem fløj allerede tilbage søndag aften.

LÆS ARTIKEL

Med den formodede ulykke, der har ramt AirAsia, er der tale om den tredje katastrofe i år for flyselskaber baseret i Malaysia.

Først forsvandt Malaysia Airlines Flight 370 med 239 om bord 8. marts sporløst på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. Ingen har siden set eller hørt til flyet. Dernæst blev Malaysia Airlines Flight 17 17. juli skudt ned over Ukraine med 298 om bord. Og nu er altså AirAsia-flyet QZ850 forsvundet.

Ejeren af AirAsia, Tony Fernandes, har til indonesiske medier udtalt, at AirAsia har fløjet med 220 millioner passagerer i 13 år og aldrig tidligere oplevet en ulykke.

»Indtil i dag, har vi aldrig mistet et liv«, sagde Tony Fernandes i går.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden