Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Christophe Ena/AP
Foto: Christophe Ena/AP

Menneskejagt. En fransk soldat i dag på Montparnasse togstationen i Paris.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Franske medier: Politiet kender navne på formodede gerningsmænd

Politiet har ifølge flere medier identificeret gerningsmændene bag angreb..

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tre mænd mellem 18 og 34 år.

Sådan lyder den korte beskrivelse af de tre formodede gerningsmænd, som fortsat jages efter angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdos redaktionslokaler tidligere i dag. Et angreb, som dræbte 12 mennesker og sårede næsten lige så mange - fire af de sårede er fortsat i kritisk tilstand.

Ifølge franske Metronews, France 24, Liberation og andre medier kender politiet nu navnene på de tre mænd, som menes at stå bag angrebet på magasinet. De to ældste er født i Paris og er brødre. Den yngstes nationalitet er ikke kendt.

Disse oplysninger er ikke bekræftet.

En af brødrene er kendt af politiet i forvejen, skriver metronews. Han blev arresteret i 2005 og blev senere idømt tre års fængsel for at have været en del af en gruppe, der mellem 2003 og 2005 ville sende jihadister til Irak for at kæmpe mod den internationale koalition.

Endnu ikke fanget

De tungt bevæbnede mænd skaffede sig adgang til redaktionen omkring klokken 11.30 ved at true en kvindelig tegner på magasinet til at lukke dem ind.

Attentatmændene gik til 2. etage af bygningen og begyndte at skyde med Kalashnikov-geværer i redaktionslokalet, hvor der var redaktionsmøde. Ifølge France 24 råbte de navnene på deres ofre, inden de skød dem.

Ifølge den franske politianklagemyndighed kendte gerningsmændene til mødets tid og sted.

Anklagemyndigheden har ifølge The Guardian bekræftet, at gerningsmændene råbte »Allahu Akbar (Allah er stor, red.)«, og at de skulle have råbt, at de »hævnede profeten«.

Det samme har flere øjenvidner fortalt til franske medier tidligere på dagen.

Stjal en anden flugtbil

Tidligere i dag blev den stjålne bil - en sort Citroën - som gerningsmændene kørte væk fra Charlie Hebdo i, fundet i Paris' 19. arrondissement.

Ifølge Libération og Le Monde forlod mændene deres sorte Citroën, hvori der lå et magasin fyldt med ammunition til Kalasjnikov. Derefter truede de en bilist og stjal hans grå Renault Clio.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden