Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Mistænkte. Cherif (tv) og Said Kouachi eftersøges af fransk politi for drabene i Paris i går.

Mistænkte. Cherif (tv) og Said Kouachi eftersøges af fransk politi for drabene i Paris i går.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Naboer: Terrormistænkt forsvandt i et halvt år

To brødre eftersøges for terrorattentatet på ugebladet Charlie Hebdo.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frankrigs politi og myndigheder er i gang med en storstilet jagt på de to algiersk-franske brødre, der mistænkes for at stå bag terrorangrebet på satiretidskriftet Charlie Hebdos redaktion i går.

Politiet hjælpes af en fejl, de to formodede drabsmænd begik: Politiet etablerede hurtigt deres identitet, da de fandt en af terroristernes identitetskort i den bil, de kørte væk i efter mordene. »Det er den eneste fejl, de begik«, sagde en politimand i nat.

Naboerne til de to hovedmistænkte betegner dem som to unge, som udadtil ikke optrådte som fanatiske muslimer. De forsøgte ikke at rekruttere unge til hellig krig, de prædikede ikke på gader og veje, og de gik klædt i europæisk tøj.

Men alligevel var der ikke tale om almindelige unge, konstaterer naboerne i indvandrerkvarteret Croix-Rouge i Reims 120 kilometer øst for Paris, hvor politiet i disse timer afhører naboer og bekendte til den 34-årige Said Kouachi og hans 32-årige bror, Chérif Kouachi, som er født i Paris og som er franske statsborgere.

Flere af naboerne fortæller nemlig ifølge franske radiostationer, at en af dem pludselig var væk på 'ferie' i et halvt år i 2012. Ifølge flere unge opholdt han sig i et land udenfor Europa.

Terrordom for at hverve hellige krigere

Det vækker politiets mistanke så meget mere, som den yngste, Chérif Kouachi med det arabiske navn Abu Issen, i 2008 blev idømt tre års fængsel for deltagelse i et netværk, som rekrutterede Irak-krigere.

Han blev løsladt efter halvandet års fængsel, men efter en kort periode som fiskehandler blev han igen anholdt. Denne gang som mistænkt for at tilhøre en gruppe, der ville befri en fængslet terrorist. Politiet lod sagen falde på grund af mangel på beviser.

REKONSTRUKTION

Cheris Kouachis svoger bor i byen Charleville-Mezieres i det nordøstlige Frankrig. Han meldte sig selv i aftes for at rense sig for alle mistanker. Ifølge flere kilder har han et sikkert alibi for gerningstidspunktet.

Den franske journalist Martin Boudot nåede at optage, mens terrordramaet var i gang. Kilde: Agence Premieres Lignes

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden