Terrorjagt: Nye skyderier i fransk landsby

Franske medier rapporterer om mulig gidseltagning og skyderi nær det sted, hvor terrormistænkte jages.

Internationalt

To personer med automatvåben har skudt løs i byen Dammartin-en-Goële.

Gerningsmændene har angiveligt også taget et gidsel og søgt ind i en virksomhed i området. Franske medier melder på baggrund af unavngivne kilder, at der kan være flere sårede. Ingen navngivne kilder har bekræftet oplysningerne.

De to mænds signalement svarer til de to brødre, der i øjeblikket søges i området som mistænkte for en terrormassakre på satiretidskriftet Charlie Hebdo onsdag.

De stjal ifølge de foreløbige oplysninger om hændelsen, en Peugeot 206 i Montagny Sainte-Felicite. Der kan kort efter være taget et eller flere gidsler under en hændelse, hvor der blev affyret lange skudsalver. Det oplyser den franske tv-station RTL.

Lokale vidner rapporterer, at der over området svæver adskillige helikoptere fra gendarmeriets sikkerhedsstyrker og det nationale politis antiterrorkorps. Flere har lagt billeder ud på Twitter.

Politiet advarer borgerne i byen Dammartin-en-Goel mod at nærme sig vinduerne og beder dem holde sig inden døre.

Den ligger ifølge nyhedsbureauet Reuters 40 kilometer fra det område, hvor sikkerhedsstyrkerne har ledt efter de to terrormistænkte mænd, og hen ved 50 kilometer nordøst for Paris.

Området er ifølge vidner fuldstændigt afspærret.

Forskanset i bygning

De dramatiske begivenheder udspiller sig i byens erhvervskvarter.

»Jeg hørte skud foran vores lager og politiet rykkede ind i en virksomhed. Der er tre helikoptere over os. Jeg har ærlig talt ikke lyst til at gå uden for. Stemningen er trykket«, siger et vidne i området til RTL.

Fransk tv viser et stort antal politibiler, der med høj fart kører mod området.

Indenrigsminister Bernard Cazeneuve har over for franske medier bekræftet, at en vigtig sikkerhedsindsats er i gang i byen.

»Gendarmeriets antiterrorkorps er på stedet«, meddeler han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce