Politiet tager opstilling ved et jødisk supermarked, hvor en mand holder flere personer som gidsler.
Foto: Francois Mori/AP

Politiet tager opstilling ved et jødisk supermarked, hvor en mand holder flere personer som gidsler.

Internationalt

Supermarked-gidseltager: Jeg dræber gidslerne, hvis I stormer Kouachi-brødrene

De to gidselsituationer i Frankrig kobles nu sammen af den ene gidseltager.

Internationalt

Den mand, der tidligere i dag har taget flere gidsler og forskanset sig i et supermarked Paris, truer med at dræbe gidslerne, hvis politi og militær stormer Kouachi-brødrene, der har forskanset sig på en virksomhed og taget en gidsel.

Det skriver den franske avis Le Figaro.

Det er Kouachi-brødrene, der ifølge de franske myndigheder står bag onsdagens terrorangreb på det satiriske franske magasin Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker mistede livet.

Der har været spekuleret voldsomt i, om Amedy Coulibaly, som gidseltageren i det jødiske supermarked ifølge politiet hedder, kender eller har nogen kontakt til Kouachi-brødrene.

Enhver tvivl om det er nu fjernet.

»Gidseltageren i Porte de Vincennes har truet med at dræbe gidslerne, hvis GIGN (kampstyrkerne, red.) går til angreb i Dammartin, hvor Kouachi-brødrene befinder sig«, siger en politikilde ifølge den franske avis.

BBC skriver, at Amedy Coulibaly har forlangt at politiet lader de to brødre undslippe.

Koachi-brødrene har forskanset sig i en virksomhed i landsbyen Dammartin-en-Goële nordøst for Paris, hvor de holder et gidsel og angiveligt er i forhandlinger med politiet.

Finskytter og helikoptere har forvandlet den lille by til en krigszone.

»I ved, hvem jeg er«

Politiet frigav tidligere i dag identitet og billede af Amedy Coulibaly.

Han er ifølge politiet også manden, der i går skød og dræbte en kvindelig politibetjent i Montrouge-kvarteret.

»Disse mennesker kan være bevæbnede og farlige«, skrev myndighederne i forbindelse med efterlysningen.

En politikilde, der tidligere på dagen udtalte sig anonymt til nyhedsbureauet Reuters, sagde, at gidseltageren, da han gik ind i supermarkedet og begyndte at skyde omkring sig, sagde: »I ved, hvem jeg er«.

Den oplysning har flere vidner bekræftet.

De franske myndigheder har i løbet af eftermiddagen beordret alle butikker lukket i det jødiske pariserkvarter Marais.

Politiet har billede af Coulibaly med en af Koauchi-brødrene

Ifølge avisen Le Figaro er Amedy Coulibaly tidligere blevet idømt fem års fængsel, da han medvirkede i planlægningen af et forsøg på at befri den fængslede Smain Aït Ali Belkacem, der i 1990'erne var en af bagmændene bag et bombeangreb i den franske metro, der dræbte otte mennesker.

Amedy Coulibaly menes desuden ifølge franske medier at have haft kontakt til og kendt mindst en af Kouachi-brødrene. Kontakten skal være blevet etableret i forbindelse med netop forsøget på at befri Belkacem.

LÆS MERE

Ifølge DR's Paris-korrespondent har fransk politi et billede af Amedy Coulibaly, der står ved siden af den ene af de to Kouachi-brødre.

Det er angiveligt et id-kort, som en af brødrene efterlod eller glemte i flugtbilen efter angrebet på Charlie Hebdo, der har ledt politiet på spor af brødrene.

Politiet har siden onsdag jagtet de to formodede gerningsmænd i en menneskejagt, hvor størstedelen af alt disponibelt politi- og militærpersonel er blevet indsat.

En 18-årig medgerningsmand har meldt sig selv.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden