Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kort: Her foregik terrrorangrebene mod Frankrig

Overblik over de seneste dages terroraktioner i Frankrig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Læs mere under grafikken om hvert punkt

Onsdag 7. januar 2015

Punkt 1 i grafikken

11.30

To maskerede og sortklædte mænd trænger ind på satiremagasinet Charlie Hebdos redaktion. De skyder 11 på redaktionen, og på vej væk fra gerningsstedet dræber de en politimand.

Gerningsmændene flygter i nordlig retning. Politiet indleder en storstilet menneskejagt.

Torsdag 8. januar 2015

Punkt 2 i grafikken

08.00

Politibetjent dræbes af skud

Efter et mindre trafikuheld i bydelen Montrouge trækker en af de implicerede i trafikuheldet et våben og skyder en 27-årig kvindelig politibetjent. Hun dør senere af sine kvæstelser. Politiet afviser i første omgang en sammenhæng med angrebet mod Charlie Hebdo.

3

10.40

Vauciennes Tankstation

En ansat på en tankstation i Vauciennes siger, at han har genkendt de to mistænkte fra angrebet på Charlie Hebdo, som politiet nu har offentliggjort billeder af. Brødrene stjal benzin og mad fra tankstationen.

4

EFTERMIDDAGEN

Crépy-en-Valois

Et stort politiopbud går fra hus til hus i Crépy-en-Valois i eftersøgningen efter de to mistænkte. Politiet er udstationeret langs hele motorvej N2 fra Paris til Soissons.

Fredag 9. januar 2015

5

09.00

Dammartin-en-Goële

Skudveksling mellem de mistænkte brødre og politiet ved motorvejsfrakørslen i Dammartin-en-Goële. Brødrene flygter ind på et trykkeri i industriområdet og tager et gidsel. Politiet omringer trykkeriet.

6

13.30

Porte de Vincennes

Den mistænkte for torsdagens drab på en politikvinde stormer et jødisk supermarked ved Porte de Vincennes i Paris og tager adskillige gidsler, blandt andet kvinder og børn. Han truer med at dræbe gidslerne, hvis brødrene under belejring i Dammartin ikke får lov til at gå.

7

16.30

Porte de Vincennes / Dammartin-en-Goële

De franske specialstyrker stormer trykkeriet og supermarkedet ved et koordineret angreb. Alle tre gerningsmænd bliver dræbt. Gidslet i Dammartin er uskadt, men fire gidsler i supermarkedet i Paris meldes dræbt.

Politiet eftersøger stadig den 26-årige formodede kæreste til gidseltageren i supermarkedet. Hendes rolle og skæbne var i aftes ukendt.

Tekst: Mette Skodborg – Grafik: Morten Fogde 15009

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden