Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Christophe Ena/AP
Foto: Christophe Ena/AP

Gidseldrama. Snigskytter havde omringet bygningerne under gidselsdramaerne i Franrkig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Sådan slog politiet til mod gidseltagere

De dramatiske gidseldramaer kulminerede fredag eftermiddag.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kort før klokken 17.00 dansk tid slog de franske sikkerhedsstyrker til mod de to gidseldramaer, der har udspillet sig i Paris i løbet af dagen i dag.

Kulminationen begyndte, da brødrene Kouachi, der mistænkes for at stå bag terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, kom ud af den bygning i byen Dammartin-en-Goële, som de har forskanset sig i hele dagen og åbnede ild mod de franske sikkerhedsstyrker.

I de følgende minutter melder flere medier, at man kunne høre flere skud og eksplosioner fra stedet.

Aktionen skulle ifølge flere medier have dræbt de to brødre, mens det ene gidsel, der har befundet sig i bygningen hele dagen, angiveligt har overlevet gidseldramaet.

Få minutter efter blev der affyret skud ved det jødiske supermarked i Paris, hvor den 32-årige Amedy Coulibaly, der torsdag formiddag skød og dræbte en politibetjent og som angiveligt har en relation til brødrene Kouachi, holdte adskillige gidsler.

Flere høje eksplosioner og skud kune høres fra stedet og på tv-billeder kunne man se en stor aktivitet af både ambulancer og politibiler.

Under aktionen mod det jødiske supermarked døde fire personer ifølge den franske præsident Francois Hollande . Ifølge den franske avis Le Monde skulle den 32-årige gidselstager tilsyneladende være blandt de dræbte. Dette er endnu ikke bekræftet.

Meldingerne har i løbet af dagen gået på, at der var fem gidsler, men på billederne fra stedet mens aktionen stod på, ser det ud til, at der har været flere.

Ekstra gidselstager

I løbet af fredagen har flere franske medier meldt, at der angiveligt skulle være en anden gidselstager i det jødiske supermarked. Der skulle være tale om en 26-årige kvinde.

Samtidig skriver Le Monde, at den 26-årige kvinde skulle være undsluppet i forvirringen, da de franske sikkerhedsstyrker slog til mod supermarkedet. Intet af dette er dog bekræftet af de franske myndigheder.

Den 26-årige kvinde har angiveligt været efterlyst med 32-årige Amedy Coulibaly siden skyderiet og drabet på den kvindelige politibetjent torsdag morgen.

Hektisk fredag

Fredag morgen lykkedes det de to brødrene Kouachi at trænge ind i et trykkeri i Dammartin-en-Goële, hvor de forskansede sig det meste af dagen.

I løbet af formiddagen kom der meldinger om, at franske politi forhandlede med brødrene, mens der befandt sig et gidsel i bygningen.

Sikkerhedsstyrker og snigskytter havde omringet bygningen og var angiveligt klar til at rykke ind.

Mens gidseldramaet stod på i Dammartin-en-Goële, slog 32-årige Amedy Coulibaly, der var efterlyst af politiet for skyderiet og drabet på den kvindelige politibetjent torsdag morgen, til mod et jødisk supermarked, hvor han tog adskillige gidsler.

Oplysningerne om gidseltagningen i det jødiske supermarked har hele dagen været yderst sparsomme, hvorfor der hele tiden har været tvivl om det præcise antal gidsler og gidseltagere.

Drabet på gidseltagerne er endnu ikke blevet bekræftet af de franske myndigheder, mens det samlede antal døde efter dagens gidseltagninger heller ikke er bekræftet endnu.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden