Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

USA advarer sine statsborgere i hele verden efter angreb

Risikoen for angreb mod amerikanere og andre vesterlændinge er øget, lyder det fra USA.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amerikanske statsborgere skal tage sig i agt over hele verden.

Sådan lyder advarslen i går fra det amerikanske udenrigsministerium, der har udsendt en global advarsel til amerikanske rejsende, skriver Reuters.

»De seneste terrorangreb - hvad enten de er udført af folk med forbindelse til terrororganisationer, af copycats eller folk, der handler på egen hånd - er en påmindelse om, at amerikanske statsborgere skal holde et højt niveau af årvågenhed og tage de nødvendige skridt for at øge deres sikkerhed«, hedder det.

Risiko øget

Advarslen kommer efter de blodige angreb i Frankrig over de seneste dage, hvor de formodede gerningsmænd har påstået, at de havde forbindelse til både al-Qaeda og Islamisk Stat.

Ifølge det amerikanske udenrigsministerium er risikoen for angreb mod amerikanere øget. Det skyldes blandt andet den amerikansk-ledede indsats mod Islamisk Stat i Irak og Syrien, der gør amerikanere og andre vestlige personer til mål for terrorisme, lyder det.

Advarslen fra USA nævner også gidseltagningen på en café i Sydney i december og drabet på en soldat ved Canadas parlament i oktober som eksempler på, at terrortruslen mod vestlige mål er øget.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden