Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

IS-støtter har hacket Pentagons Twitter-konto

Pentagon bekræfter ifølge Reuters, at Central Commands Twitter-konto er blevet hacket af Islamisk Stat-støtter. Kontoen er nu deaktiveret.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den amerikanske forsvarskommando Central Command har haft ubudne gæster på sin Twitter-konto. Efter alt at dømme er det støtter af Islamisk Stat, der står bag et hackerangreb.

»Pas på, amerikanske soldater: Vi kommer. I Allahs navn«, skriver gerningsmændene bag kdataindbruddet, der vedlægger personlige oplysninger vedrørende amerikanske officerer.

»Islamisk Stat er her allerede. Vi er i jeres computere, i hver kaserne. Vi ved alt om jer, jeres ægtefæller og børn«, truer hackerne ifølge internationale medier.

Kontoen blev kort efter deaktiveret. CentCom, der er kommandocentral for Mellemøsten, bekræfter hændelsen ifølge flere medier.

Fra Det Hvide Hus lyder den første melding, at man omgående vil se på omfanget af hackerangrebet. Men det understreges ifølge Wall Street Journal, at det ikke er nogen større ting: »Der er en betydelig forskel på et storstilet dataindbrud og det at hacke en twitterkonto«, siger pressesekretær Josh Earnest.

Hackerne har postet noget, der tilsyneladende er militære oplysninger om Kina og Nordkorea.

Indeholder hemmelige oplysninger

En forsvarskilde siger til Reuters, at de lækkede dokumenter tilsyneladende ikke indeholder hemmelige oplysninger eller udgør en sikkerhedstrussel.

Også CentCom's YouTube-konto er hacket og to propaganda-videoer for Islamisk Stat lagt på. Den blev ligeledes lukket efterfølgende.

Central Command er en af de ni fælles hovedkommandoer i det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon. Kommandoens geografiske ansvarsområde omfatter Mellemøsten, Østafrika og Centralasien.

CentCom styrer det amerikanskledede luftangreb mod de militante i Syrien og Irak og er også i færd med at træne irakiske styrker til at kæmpe mod den islamistiske trussel i regionen, skriver Washington Post.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden