Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Stormløb. Houthi-militsen i Yemen har stormet præsidentpaladset her til aften. På billedet ses krigere fra militsen, som holder vagt ved nogle ødelagte bygninger.
Foto: Hani Mohammed/AP

Stormløb. Houthi-militsen i Yemen har stormet præsidentpaladset her til aften. På billedet ses krigere fra militsen, som holder vagt ved nogle ødelagte bygninger.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oprørere bryder våbenhvile og besætter præsidentpalads i Yemen

To er døde under kampe mellem regeringen og oprørere i Yemens hovedstad, Sanaa.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der har her til aften været heftige kampe i Yemen, hvor bevæbnede oprørere fra Houthi-militsen har indtaget præsidentpaladset og samtidig angrebet præsident Abdrabbuh Mansour Hadis private bolig i en anden del af hovedstaden, Sanaa.

Yemen har gennem flere måneder været præget af uro. Den shiitiske milits Houthi overtog styret med hovedstaden tilbage i september, men præsidentens bygninger har indtil nu været under Yemens militærs kontrol.

På Twitter bekræfter Yemens informationsminister, Nadia al-Saqqaf, at præsidentens bolig er blevet bombet med granater.

BBC skriver, at en anonym talsmand for Yemens regering fortæller, at præsidenten er i sin bolig, og at han er uskadt.

Oprørere: Vi vil ikke skade præsidenten

AP citerer en chef for Yemens hær for at sige, at oprørene har fået hjælp af nogen indefra til at trænge ind i paladset. Hærchefen kalder stormløbet mod præsidenten et kup.

Lederen af den oprørske Houthi-stamme udlægger dog sagen noget anderledes. Reuters citerer ham for at sige, at den militante bevægelse ikke kontrollerer bygningen, men at de beskytter dens våbenlagre mod at blive plyndret.

Her til aften har FN's generalsekretær Ban Ki-moon opfordret til, at alle fjendtligheder i Yemen bliver stoppet omgående.

FN's pressekontor udtaler, at generalsekretæren er bekymret over den forværrede situation i Yemens hovedstad Sanaa.

Kampe afsluttet for nu

Efter nogen timers kampe mellem militsen og militæret faldt kampene igen til ro. Bare dagen forinden havde parterne ellers indgået våbenhvile, efter at Houthi i lørdags kidnappede præsidentens stabschef.

Houthi-militsen har ved flere lejligheder gjort oprør i Yemen. Angiveligt fordi de ønsker sig mere selvstyre i den nordlige del af Saada provinsen.

Militsen har sagt ja til at forlade hovedstaden så snart, der er blevet en samlet regering, hvor også de har indflydelse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden