HACKET. Den berygtede hackergruppe Lizard Squad siger selv, at de står bag et angreb, der imorges dansk tid lagde Facebook, Instragram og Tinder ned. På billedet ses hackergruppens logo.
Foto: Joshua Paul/AP

HACKET. Den berygtede hackergruppe Lizard Squad siger selv, at de står bag et angreb, der imorges dansk tid lagde Facebook, Instragram og Tinder ned. På billedet ses hackergruppens logo.

Internationalt

Facebook og hackere skændes om årsag til nedbrud

Hackere hævder, at de lagde Facebook ned. Nej, det var en intern fejl, siger Facebook.

Internationalt

Hackergruppen Lizard Squad hævder at stå bag det angreb, der i morges dansk tid lagde sociale medier som Facebook, Instagram og Tinder ned over hele verden.

Det skriver den berygtede hackergruppe Lizard Squad i en række beskeder på deres Twitter-profil.

Facebook derimod skriver i dag i en pressemeddelelse, at udefrakommende kræfter ikke havde noget at gøre med fejlen.

»Dette var ikke resultatet af et angreb fra en tredjepart, men derimod noget, der opstod, efter at vi lavede en opdatering, som påvirkede vores konfigurations-systemer«, skriver Facebook, ifølge Reuters, i en pressemeddelse.

Samme hackergruppe bag angreb på Malaysia Airlines

Lizard Squad påtog sig i går også skylden for et lignende angreb på flyselskabet Malaysia Airlines, der fik lagt deres hjemmeside ned og erstattet indholdet med et billede af Lizard Squads logo, et firben i jakkesæt, og teksten »hacket af Lizard Squad - officielt cyber-kalifat«.

På billedet stod desuden »404 - Planet Not Found« formentlig med henvisning til det Malaysia Airlines fly MH370, som sidste år forsvandt med 239 passagerer ombord.

Ifølge BBC henviste den hackede side desuden til en side med teksten »ISIS (Islamisk Stat, red.) vil herske«, hvilket har fået flere medier til at lave en kobling mellem hackergruppen Lizard Squad og terrororganisationen Islamisk Stat.

Hvorfor Lizard Squad angreb Malaysia Airlines er uvist, men Lizard Squad skrev i en besked på Twitter, at de snart ville sprede informationer, de havde fundet på Malaysia Airlines' computerservere.

Lizard Squad stod også bag et angreb på online-platformene for Sonys Playstation-konsol og Microsofts Xbox-konsol i december sidste år.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden