Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sneen vælter stadig ned og skaber køer i Alperne

Danskere på skiferie kan godt forvente kø på rejsen. Især i Schweiz og Østrig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Weekendens voldsomme snefald i Alperne resulterer fortsat i et omfattende trafikkaos. Skiturister, der er på vej til Schweiz og Østrig i dag, skal forberede sig på, at der er risiko for at blive fanget i lange køer.

I går var over 15.000 strandet på de franske motorveje, hvilket fik myndighederne til at bede folk om at søge til den nærmeste by og indlogere sig på hoteller til dagen efter. Snemasserne i Frankrig kostede også en enkelt mand livet.

Nu er trafikpropperne især rykket til Schweiz og Østrig, fortæller Frederik Valmin, der er ferieservicekonsulent hos FDM.

»Det er ret vildt. Det er næsten ligegyldigt, hvor man kigger hen, så er der et ikon for kødannelser på mit kort over Schweiz. Især den sydvestlige del af Schweiz og over mod Italien og Østrig. Det vælter ned med sne ved bjergområderne«, siger Frederik Valmin.

LÆS MERE

8,5 meter sne i Schweiz

Der er kødannelser på både motorveje, hovedveje og landeveje i Schweiz og Østrig. Nogle steder i de to lande har man også lukket flere veje på grund af den store mængde sne, fordi det simpelthen er umuligt at rydde.

»Et er vejret, men nu er skiferiehøjsæsonen begyndt, og det skaber også meget mere trafik i de områder. Så man har to situationer, som forstærker kødannelserne«, forklarer Valmin.

Bilerne sidder fast på motorveje, som blandt andet fører til de berømte skisportssteder Davos i Schweiz og Livigno i Italien. Hvor mange bilister, der er fanget i øjeblikket, kan ferievicekonsulenten hos FDM ikke præcisere.

Skiområder i Schweiz og Østrig har ellers savnet sne hele december. For nylig måtte to store internationale skiarrangementer aflyses i Semmering i Østrig på grund af mangel på sne og temperaturer.

Ifølge prognoserne bliver temperaturen dog højere i de to lande de kommende par dage, hvilket vil hjælpe til at løse kødannelserne på vejene, mener Frederik Valming.

Men han fortæller, at man både i Schweiz og Østrig regner med, at kødannelserne også vil fortsætte til den kommende weekend.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden