Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Diplomatisk. Formand for Udenrigspolitisk Nævn. Socialdemokraternes Mette Gjerskov hører blandt de politikere, der er vrede over trussel fra russiske ambassadør.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske politikere himler over ambassadørs missiltrussel: »Totalt uansvarligt«

»Danske krigsskibe bliver mål for russiske atommissiler«, hvis Danmark tilslutter sig missilskjold, mener russisk ambassadør.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ruslands ambassadør i Danmark har i dagens løb fået adskillige danske folketingspolitikere til tasterne.

I dagens udgave af Jyllands-Posten siger ambassadør Mikhail Vanin i et interview, at danskerne nøje bør overveje, hvad det er man siger ja til, hvis Danmark går med i Natos missilforsvar.

»Det er et meget vigtigt spørgsmål. Hvis Danmark tilslutter sig missilskjoldet, der er styret af USA, betyder det, at danske krigsskibe bliver mål for russiske atommissiler«, siger han blandt andet.

I august sidste år fik den danske regering opbakning fra alle Folketingets partier bortset fra SF og Enhedslisten til et dansk bidrag til Natos missilforsvar i Europa. Planen er, at Danmark skal stille med tre fregatter med avanceret radarsystem.

Den russiske ambassadørs udmelding er »totalt uansvarlig«, udtryk for en »agressiv retorik« og et »forkert signal«, mener danske politikere.

OVERBLIK

»Tror Ruslands ambassadør virkelig, at han kan true DK - et NATO-land - til underkastelse?«, skriver formand for udenrigspolitisk nævn, Mette Gjerskov (S) på Twitter.

»Ruslands ambassadør kan pakke sin 80'er-retorik sammen. Brug energien på et Rusland med bidrag til stabilitet. Ikke konflikt og splid«, skriver forhenværende justitsminister Morten Bødskov (S) på Twitter.

Jakob Engel-Schmidt på Twitter

»Så aggressiv retorik husker jeg ikke engang under den kolde krig. Hovedet koldt og missilskjold ja tak«, skriver Venstres integrationsordfører Martin Geertsen på Twitter.

»Vi ved udmærket godt, at Rusland har atomvåben. Vi udmærket, at en krig i Europa vil resultere i et ragnarok. Derfor går vi heller ikke og taler om det som en mulighed. Det burde russerne heller ikke. Det er skræmmende og totalt uansvarligt«, skriver forhenværende udenrigsminister og SF's udenrigs- og forsvarsordfører Holger K. Nielsen på Facebook.

»...Dagens advarsler fra den russiske ambassadør i Danmark om, at danske skibe vil blive et muligt mål for russisk atomangreb, gør det blot endnu tydeligere, at vi skal investere i vores forsvar og sikre kommende generationer det samme trygge og frie liv, vi har nydt godt af siden Murens fald«, skriver de konservatives udenrigsordfører Lars Barfoed på Facebook.

LÆS MERE

»Måske den retorik virker i et land, hvor man er sej, hvis man går halvnøgen på jagt. Men ikke i DK, Hr. Ambassadør«, skriver Venstres EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen på Twitter.

»Stormagten Rusland må virkelig føle sig mægtig, når man har behov for at true et af NATOs mindste medlemmer med atomkrig«, skriver innovations- og iværksætterordfører Jakob Engel-Schmidt (V) på Twitter.

Over for Berlingske kalder udenrigsminister Martin Lidegaard ambassadørens udmelding for et »forkert signal på det forkerte tidspunkt...Derfor vil jeg også appellere stærkt til den russiske ambassadør her i landet, men så sandelig også til regeringen i Moskva om, at man stopper den her hadske retorik, og at man stopper med at true med ting, som er helt ude af proportioner i forhold til det, vi snakker om,« siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden