Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Bevæbnede mænd stormer universitet i det nordlige Kenya

Der er meldinger om eksplosioner og skudvekslinger i Garissa.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gerningsmænd og sikkerhedsstyrker har været i ildkamp i timevis ved universitetet i Garissa.

Bevæbnede mænd har stormet et universitet i den nordøstlige del af Kenya i byen Garissa. Der er meldinger om eksplosioner og skudvekslinger, skriver Reuters. Garissa ligger tæt på grænsen til Somalia.

Gerningsmændene og sikkerhedsstyrker har været i ildkamp i timevis, oplyser den kenyanske avis Daily Nation og radiostationen Capital FM.

Kenyas Røde Kors oplyser, at to studenter og to politibetjente er bragt til hospitalet.

Ingen har taget skylden

Ifølge øjenvidner, som avisen Standard har talt med, startede angrebet i moskeen inde på universitetsområdet. Avisen skriver, at gerningsmændene skød vilkårligt mod de mennesker, som var samlet til morgenbøn.

De studenter, som nåede at flygte, fortæller, at det drejer sig om mindst fem bevæbnede mænd. De skal også have taget gidsler. Hæren har omringet universitetsområder, oplyser Kenya Television Network.

Ingen har endnu taget skylden for angrebet.

Den somaliske militante gruppe al-Shabaab har tidligere udført adskillige angreb i Garissa og andre steder i Kenya, herunder angrebet i et indkøbscenter i hovedstaden Nairobi i 2013.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden