Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Tilflugt. Studerende fra Garissa University Collega i Kenya gemte sig i en bil, efter de flygtede fra angrebet på universitetet.

Tilflugt. Studerende fra Garissa University Collega i Kenya gemte sig i en bil, efter de flygtede fra angrebet på universitetet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vidne i Kenya: Jeg har aldrig i mit liv været så bange

Mindst 147 meldes dræbt ved dagens angreb på universitet i Garissa i Kenya.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Da jeg hørte skud, sneg jeg mig ud af sengen og gemte mig i garderobeskabet. Angriberne stormede ind på sovesalen og sagde, at de ville vide, hvor de vantro var henne. Pigerne i nabosalen begyndte at skrige og løbe, og i forvirringen lykkedes det mig at flygte. Det var frygteligt. Jeg har aldrig i mit liv været så bange. De sprøjtede kugler rundt over det hele«.

Sådan lyder det fra en af de studerende, John Ongamo, der overlevede morgenens angreb.

Et skuddrama udspillede sig tidligt torsdag morgen på universitet i Garissa i Kenya, og klokken 21.30 dansk tid meldes om 147 mennesker døde, mens 79 er såret, skriver Reuters. Nogle af de studerende, der overlevede angrebet, har efterfølgende beskrevet rædselsvækkende scener til nyhedsbureauet Associated Press.

LÆS OGSÅ

En studerende, Collins Wetangula, der er næstformand for de studerendes union, fortæller, at han var i bad, da han hørte skud fra en gang 150 meter væk. Da han hørte skuddene, låste han sig selv og tre værelseskammerater inde på deres værelse.

»Det eneste, jeg kunne høre, var fodtrin og skud. Der var ingen, der skreg, for de troede, at det ville lede gerningsmændene hen til dem«, siger han.

Da gerningsmændene nåede hen til hans gang, kunne han høre dem åbne døre og spørge folk, om de var muslimer eller kristne.

»Hvis du var kristen, blev du skudt på stedet. Hver gang jeg hørte en pistol gå af, troede jeg, at jeg skulle dø«, fortæller Collins Wetangula.

Kenyas præsident beder alle være på vagt

Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, er efter angrebet kommet med en udtalelse til befolkningen. Han beder her alle om at forholde sig i ro og kontakte myndighederne, hvis de har oplysninger om angrebet eller andre sikkerhedstrusler.

Præsidenten udtrykker samtidig sin sorg og medfølelse til de pårørende til dem, der døde i angrebet, og beder alle om at være på vagt.

»Det her er et øjeblik for alle i hele landet til at være på vagt, når vi fortsætter med at konfrontere og besejre vores fjender«, siger han og fortsætter:

»Vi har lidt unødigt på grund af mangel på sikkerhedspersonale. Kenya har hårdt brug for ekstra officerer, og jeg vil ikke lade nationen vente«, siger Uhuru Kenyatta og beder politiinspektøren om at sikre, at de mange tusinde rekrutter, hvis tilmelding til Kenyas Politiakademi er under behandling, straks kommer i gang med uddannelsen.

Det skriver den engelske avis The Guardian.

Al-Shabaab står bag angrebet

Ifølge Kenyas indenrigsminister, Joseph Nkaissery, er flere end 500 studerende stadig savnede, mens Kenyas nationale beredskabscenter oplyser, at alle ansatte ved universitetet i Garissa i Kenya er i sikkerhed og hjælper med at finde de mange studerende. Det skriver beredskabscenteret på Twitter.

Den militante gruppe Al-Shabaab har taget skylden for angrebet, og det kenyanske politi oplyste tidligere ifølge flere medier, at en af de militante Al-Shabaab-folk er blevet anholdt. Han blev angiveligt pågrebet, mens han forsøgte at flygte fra universitetets område.

LÆS OGSÅ

Al-Shabaabs talsmand for militære operationer, Abdiasis Abu Musab, udtalte tidligere til Reuters, at angriberne har løsladt muslimer og dræbt kristne, og at kampene stadig er i gang. Gruppen holder angiveligt stadig gidsler, som sikkerhedsstyrker arbejder på at få befriet.

Kenyanske sikkerhedsstyrker har indtil videre dræbt fire af gerningsmændene, oplyser Kenyas indenrigsministerium, og den kenyanske regering har oplyst navnet på den mand, de formoder er hjernen bag morgenens angreb på Garissa University College.

Regeringen udlover en dusør på 53.000 dollars til dem, der finder ham, skriver The Guardian.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden