Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Susan Walsh/AP
Foto: Susan Walsh/AP

Hack. Ifølge CNN har den russiske stat finansieret et hackerangreb mod Barack Obamas email og mødekalender.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

CNN: Hack i Obamas mødekalender betalt af russerne

FBI betragter hackerangrebet som et af de mest sofistikerede nogensinde.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er angiveligt lykkedes russiske hackere at skaffe sig adgang til centrale dele af computersystemet i den amerikanske præsidentbolig, Det Hvide Hus, oplyser CNN, der citerer kilder tæt på efterforskningen af it-indbruddet, der allerede kom frem sidste år.

Ben Rhodes, Det Hvide Hus' nationale vicesikkerhedsrådgiver, siger dog, at de allermest følsomme områder af computersystemet ikke er berørt.

»Disse oplysninger handler ikke om en ny hændelse. De (CNN, red.) spekulerer i den bekymrende aktivitet i den uklassificerede del af netværket, som Det Hvide Hus løftede sløret for sidste år«.

»Alle den slags handlinger er noget, vi tager meget alvorligt. I dette tilfælde - som vi også fortalte dengang - har vi taget de nødvendige foranstaltninger til at afbøde aktiviteten«, siger Ben Rhodes i en officiel udtalelse fra Det Hvide Hus.

Hack finansieret af Rusland

Selv om hackerne angiveligt ikke har fået fingre i fortrolige oplysninger, skal det ifølge CNN være lykkedes hackerne, som ifølge tv-stationens kilder er finansieret af den russiske stat, at få adgang til en række e-mail og præsidentens mødekalender.

»Vi ønsker ikke at tale om, hvor cyber-indbruddet stammer fra«, siger Ben Rhodes.

Den amerikanske efterretningstjeneste FBI er fortsat i gang med efterforskningen af hackerangrebet, som tjenesten betragter som et af de mest sofistikerede angreb nogensinde mod den amerikanske regerings computersystemer.

Sidste år lød meldingen, at angrebet var rettet mod det amerikanske udenrigsministerium, men det har altså også ramt Det Hvide Hus' ledende kontorer, der blandt andet tæller Barack Obamas nærmeste rådgivere og vicepræsidentens kontor.

Barack Obama har for nylig iværksat et nyt sanktionsprogram, der skal ramme privatpersoner og virksomheder, der drager fordel af cyberangreb.

Kina, Rusland og Iran betragtes som de mest aktive spillere inden for såkaldt krigsførsel på internettet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden