Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

FN hilser EU's øgede indsats i Middelhavet velkommen

Men det afgørende er, om EU's forstærkede indsats redder liv og sikrer asyl til krigsflygtninge.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FN hilser fredag EU's plan om at tredoble sin flådeindsats i Middelhavet over for bådflygtninge og migranter velkommen.

Men effekten af det vil først stå klart, når den forstærkede indsat redder liv, og krigsflygtninge får adgang til at søge asyl i Europa, hedder det fra FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

» UNHCR mener, at det er et første vigtigt skridt mod kollektiv europæisk handling«, siger talsmanden for FN-organisationen, Adrian Edwards.

UNHCR konstaterer, at med EU's øgede indsats svarer EU's kommende operation i størrelse og omfang til Italiens tidligere flådeoperation, der gik under navnet Mare Nostrum.

LÆS ARTIKEL

EU har torsdag på et topmøde reageret på, at der inden for de seneste uger er druknet mange hundrede migranter, der på overfyldte både forsøger at nå fra Libyen til Italien.

Her blev det besluttet at EU's maritime operationer - Triton ud for Italien og Poseidon ved Grækenland - skal have deres budget mindst tredoblet for 2015 og 2016.

Danmark overvejer at bidrage med folk fra Beredskabstjenesten eller med luftovervågning i Middelhavet, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden