Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Drengestreger. En finne hackede sig som 15-årig sig ind i alverdens it-systemer og fik i dag en betinget fængselsdom.
Foto: BORBERG THOMAS

Drengestreger. En finne hackede sig som 15-årig sig ind i alverdens it-systemer og fik i dag en betinget fængselsdom.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Finsk teenager udførte over 50.000 hackerangreb

En 17-årig dreng lagde sig ud med Harvard og MIT i en sag om omfattende cyber-kriminalitet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han har været hurtig på tasterne. Over 50.000 gange har en 17-årig finne, der på gerningstidspunkt var endnu yngre, hacket sig ind i andre folks computersystemer – herunder servere på Harvard University og MIT.

Det slog en lokal domstol i Finland fast i dag, skriver BBC.

Den finske teenager modtog en betinget fængselsdom på to år for at have kapret emailadresser, blokeret trafikken på forskellige hjemmesider samt stjålet kreditkortoplysninger, som han blandt andet købte champagne og butiksgavekort for.

Han fik samtidig konfiskeret sin computer og blev pålagt at betale omkring 50.000 kroner for at have gjort skade på folks ejendom.

Skal ikke i fængsel

De mange hackerangreb, som den unge finne gennemførte under øgenavnet Zeekill, fandt sted i 2012 og 2013. Grundet hans unge alder skal han ikke i fængsel.

»Dommen tog hensyn til den sagsøgtes unge alder på daværende tidspunkt, hans evne til at forstå skaden af forbrydelserne samt det faktum, at han har været fængslet i omkring en måned forud for retssagen«, lyder et afsnit af domsafsigelsen.

Samtidig udtrykker Alan Woodward, der rådgiver Europol og andre om cyberkriminalitet, bekymring omkring dommen.

»Det er et spørgsmål om, hvorvidt sådanne domme vil virke afskrækkende på andre hackere«, siger han til det engelske medie.

Flere har gjort ham kunsten efter

Selv om den 17-årige finne synes at have været temmelig travl med at lave ballade i diverse it-systemer, er han langt fra den eneste teenager, der har gjort sig skyldig i cyberkriminalitet.

Ifølge Business Insider lykkedes det i 2009 den dengang 17-årige Michael Mooney at hacke sig ind på Twitter. Det sociale medie var følgelig nødt til at slette over 10.000 tweets.

Da han var 18 år gammel, hjalp Owen Thor Walker fra New Zealand en internetbande med at stjæle 20 millioner dollar fra over en million computere i hele verden.

Endelig stod den dengang 18-årige tysker Sven Jaschan bag en virus, der skabte så meget virtuel virak, at Microsoft udstedte en dusør på 250.000 dollar til den, der kunne lede dem på sporet af ham.

Fælles for alle tre hackere er i øvrigt, at de alle – efter at have udstået deres domme – blev ansat af forskellige it-firmaer i deres respektive lande.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden