Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Flygtninge. I lyset af flygtningekrisen skulle EU i går fordele 40.000 flygtninge.
Foto: JACOB EHRBAHN (Arkiv)

Flygtninge. I lyset af flygtningekrisen skulle EU i går fordele 40.000 flygtninge.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU har fordelt over 32.000 asylansøgere - Danmark tager 0

Danmark var ikke med, da EU i går skulle fordele tusindvis af asylansøgere.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det lykkedes ikke ministrene fra de 28 EU-lande i går at fordele de 40.000 asylansøgere, der den seneste tid er kommet i land i Grækenland og Italien.

Det lykkedes dog at fordele 32.256 af dem. Tyskland tager suverænt flest, nemlig hele 10.500 – hvilket er 1.500 flere, end EU-Kommissionen havde foreslået for Tyskland. Frankrig tager over 6.700 asylansøgere, mens Holland på tredjepladsen tager 2.047.

At det ikke lykkedes at fordele alle 40.000, kom som en skuffelse for EU-kommissæren for migration, indenrigsanliggender og borgerskab, grækeren Dimitris Avramopoulos.

»Det er tydeligt, at medlemslandene skal levere. Jeg er skuffet over, at det ikke skete i dag. Men det var et meget vigtigt skridt frem« sagde kommissæren efter pressemødet ifølge DR.

Danmark tager ingen

På grund af retsforbeholdet tager Danmark ikke nogen af de 40.000 flygtninge. Forbeholdet betyder nemlig, at Danmark ikke deltager i EU's asylpolitik.

Danmark kunne dog godt tage en del af flygtningene, hvis vi ville. Det er tilfældet i Irland, som har valgt at tage imod 600 flygtninge over to år, selvom landet ikke er forpligtet til det.

Ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil Danmark ikke deltage. Danmark ligger på en europæisk femteplads, når det kommer til antal asylansøgere per indbygger, siger ministeren til Berlingske.

»Vi ønsker ikke nu og heller ikke i fremtiden, at EU skal beslutte vores asylpolitik. Det betyder, at vi ikke kommer til at tage del i det. Men hvis man ser på fordelingen, så ligger vi i top«, siger Inger Støjberg.

På baggrund af forslag fra kommissionen

Gårsdagens møde kommer efter EUs stats- og regeringslederes beslutning om at øge indsatsen overfor flygtninge ovenpå de mange drukneulykker, der har fundet sted i Middelhavet.

13. maj kom EU-kommissionen med et udspil om at omfordele flygtninge ud i de 28 medlemslande. Det er delvist lykkedes med gårsdagens forhandlinger.

Senere på året skal ministre fra de 28 EU-lande mødes igen for at få fordelt resten af de 8.000 resterende af de 40.000 flygtninge.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden