Politiken var med, da et islandsk grænsebevogtningsskib patruljerede ved den italienske havgrænse. Kilde: politiken.tv / Jens Bostrup, Foto: Jacob Ehrbahn. Klip:Henrik Haupt

Internationalt

3.400 bådflygtninge reddet på en enkelt dag i Middelhavet

Migranter i tusindvis fortsætter med at tage på farlig rejse over Middelhavet mod Europa.

Internationalt

Flere end 3.400 bådflygtninge blev i går reddet i Middelhavet, og dermed fortsætter mennesker i tusindvis med at tage den farlige vej til søs mod Europa.

Tallene stammer fra den italienske kystvagt, der oplyser om i alt 3427 personer, der er blevet bragt i sikkerhed efter at være blevet reddet ud for Libyens kyst.

Det står ikke klart, hvor stort et antal skibe, migranterne var fordelt på.

Netop Libyen er det land, hvor størstedelen af bådene proppet med migranter sætter kurs mod Europa fra. Foråret og sommeren, når vejret i området er bedst, er den periode, hvor der normalt bliver sendt flest både af sted.

På de ofte synkefærdige bådes rejse mod Europa sker der igen og igen ulykker, som sender migranterne i druknedøden.

Årets hidtil største tragedie skete i april, hvor omkring 800 mennesker mistede livet, da en båd kæntrede på vej til Italien fra Libyen.

Kun 24 mennesker overlevede forliset, som er den værste dødsulykke i Middelhavet i årtier.

Ulykken og andre lignende forlis i den seneste tid fik EU's ledere til på et topmøde i april at tredoble dets flådeindsats i Middelhavet og slå hårdere ned på menneskesmuglernes netværk.

Samtidig har det skabt en ophedet diskussion i EU om, hvorvidt der skal laves et kvotesystem, der fordeler migranter mere ligeligt mellem medlemslandene.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce