Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Selfies. Det kan være sjovt at tage selfies. Helle Thorning-Schmidt gjorde det med Obama. Men det kan også være farligt. Ligefrem dødsensfarligt.
Foto: Marco Ugarte/AP

Selfies. Det kan være sjovt at tage selfies. Helle Thorning-Schmidt gjorde det med Obama. Men det kan også være farligt. Ligefrem dødsensfarligt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

12 selfie-tagere er døde i år

I år er folk oftere døde, når de tager selfies, end folk er dræbt af hajer.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med udstrakt arm og fødderne hængende løst i luften ud over en klippe. Jagten på de rigtige selfie-billeder gør folk villige til at sætte livet på spil.

I årets første otte måneder er 12 mennesker døde, mens de har forsøgt at tage et selfie-billede. Det skriver nyhedsmediet Mashable.com.

Billederne, der ofte skal forevige de øjeblikke, vi deler på Facebook og andre sociale medier, har således været årsag til flere dødsfald end hajangreb. Otte mennesker er dræbt af hajer i samme periode.

Folk er uopmærksomme

Tidligere på måneden skrev BBC, at en mandlig japansk turist mistede livet, da han faldt ned af trapperne i Taj Mahal i Indien. Øjenvidner berettede, at den omkomne mand snublede, da han ville tage en selfie på vej ned ad trappen.

En mand blev tidligere i år stanget af en tyr, da han ville tage en selfie til et årligt tyreløb i Spanien. Manden var ifølge onlineudgaven af den britiske The Mirror ifærd med at tage en selfie, da tyren stangede ham bagfra. Han døde af kvæstelserne på hospitalet.

En anden spansk mand mistede livet, da han forsøgte at tage en selfie, mens han klatrede på et tog. Manden blev ramt af en ledning og fik stød. Det skrev den spanske udgave af The Local.

Højder og uopmærksomhed er de væsentligste årsager til de selfie-relaterede dødsfald. Mashable.com skriver, at de fleste dødsfald sker, fordi folk falder ned fra højder, er uopmærksomme eller kaster sig ud i risikofyldte situationer for at få det mest hæsblæsende billede.

Park i Colorado forbød selfie-stænger

Sidste måned valgte en naturpark i Colorado at lukke parken for offentligheden, fordi folk løb for store risici, når de jagtede den bedst mulige selfie med en bjørn i baggrunden.

»Fra vores perspektiv er det en dårlig ide, for det første at komme for tæt på det vilde dyreliv og for det andet at vende ryggen til. Specielt til bjørnene«, sagde Matt Robbins, talsmand for naturparken i Colorado.

Mashable.com skriver, det er usikkert, om den nye optælling af selfie-relaterede dødsfald er en stigende eller en helt ny tendens.

Alvorligt problem i Rusland

I Rusland vurderede myndighederne for nylig, at mere end 100 mennesker er kommet til skade i forbindelse med selfie-billeder.

I maj endte en kvinde med at skyde sig selv i hovedet, da hun poserede med pistolen og samtidig ville tage et selfie-billede. Hun overlevede dog.

Kort tid efter blandede landets indenrigsminister sig i sagerne. Ministeriet udgav en oversigt med advarsler om, hvad man ikke bør gøre, når man tager selfies. Advarselsmaterialet indeholdt også en video og online-materiale.

En assistent til indenrigsministeren sagde efterfølgende til nyhedsbureauet AFP, at folk skulle tænke sig om i jagten på likes på de sociale medier.

»Før man tager en selfie, bør alle tænke over, at jagten på et højt antal likes kan føre til døden, og det sidste ekstreme billede kan ende med at udkomme efter personens død«, sagde Yelena Alexeyeva.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden