0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Krarup: Breivik har kompromitteret sagen

Søren Krarup (DF) frygter, at udlændingedebatten lider skade af den norske massemorder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Dæmper. Søren Krarup (DF) har ikke tænkt sig at dæmpe sin retorik på udlændingeområdet. Til gengæld tror han godt, at andre borgerlige kan være tilbøjelige til det.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Anders Behring Breivik har ikke blot slået 77 mennesker ihjel med sine terrorhandlinger i Oslo og på Utøya.

Han har også gjort det sværere at føre en kritisk udlændingedebat i Danmark få måneder før næste folketingsvalg, erkender Dansk Folkepartis Søren Krarup.

»Breivik er en katastrofe. Han er en forbryder, men også en psykopat, som med sin fuldstændig forrykte sammenblanding af alle mulige ting nu bidrager til at kompromittere det hele«, siger Søren Krarup, der i årtier har været en af Danmarks hårdeste kritikere af det multikulturelle samfund.
Krarup vil ikke nedtone sin retorik

Han understreger, at han ikke selv har tænkt sig at nedtone sin retorik, når det gælder spørgsmålet om indvandring og muslimer. Til gengæld kan andre borgerlige partier være mere tilbøjelige til at holde igen med kontante udmeldinger:

»Der er mange, som vil lade sig skræmme i forhold til at tage debatten. Det er kun Dansk Folkeparti, der har fastholdt den principielle diskussion om landets fremtid, og vi agter ikke at lade os munden lukke. Men Breivik har afgjort ødelagt noget med sin infame handling«, siger han.

Søren Krarup håber, at selvcensuren ikke får lov til at brede sig i de borgerlige rækker, og at blandt andre integrationsminister Søren Pind (V) ikke lader sig »skræmme til tavshed«.

»Når hysteriet har lagt sig«
»Når hysteriet har lagt sig i Systemet Politiken – og chokket efter den afskyelige terrorhandling – kommer eftertanken. Folk vil sige, at hæderlige mennesker ikke skal mistænkeliggøres på grund af sådan en psykopat som Breivik. Han har kørt et sololøb for at blive berømt og lavet et manifest, der skal tage sig ud af noget. Men det har intet at gøre med den virkelighed, vi taler ud fra. Udlændingedebatten er på ganske andre præmisser end hans«, siger Søren Krarup, der blankt afviser filminstruktøren Christian Braad Thomsens beskyldninger mod ham for at have gødet jorden for terrorangrebet i Norge:

»Hvad i alverden bilder de sig ind?!? En fhv. minister og redaktør mente endog, at det ikke bare er Dansk Folkepartis tone, men vores holdninger – der altså deles af mindst en halv million danskere og ofte endda mange flere – der var et problem, og som førte til den slags hændelser som i Norge ... Der går netop ikke »en lige linje« mellem nogen som helst politikere i Danmark eller i Norge og massemorderen. Han planlagde det, han udløste bomben, han trykkede på aftrækkeren igen og igen. Han er ansvarlig for massemordet, ingen andre«, skriver Pia Kjærsgaard.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce