Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

USA beholder knap 10.000 soldater i Afghanistan

USA forlænger sin Afghanistan-mission på anmodning fra den afghanske regering, siger præsident Obama.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA vil beholde 9800 soldater i Afghanistan gennem størstedelen af 2016, siger den amerikanske præsident, Barack Obama.

Afghanistans regering har bedt om fortsat støtte fra amerikanerne til at træne landets sikkerhedsstyrker, meddeler Obama ifølge Reuters.

»Jeg er ikke tilhænger af endeløs krig. Men i lyset af, hvad der er på spil i Afghanistan, er jeg af den faste overbevisning, at vi bør gøre denne ekstra indsats«, siger han.

Præsidenten tilføjer, at forlængelsen kommer på et tidspunkt, hvor truslen fra oprørsbevægelsen Taliban er stigende. Han betegner Afghanistan-missionen som værende af stor betydning for USA's nationale interesser.

Bryder sit løfte fra 2008

Beslutningen om at blive i Afghanistan er desuden et signal til Taleban om, at den eneste måde, den militante gruppe kan få de amerikanske soldater ud af landet, er ved at indgå en politisk løsning med den afghanske regering, siger Obama.

Med forlængelsen af Afghanistan-missionen bryder Obama det løfte, han gik til valg på i 2008, nemlig at afslutte den langvarige krig, der har kostet mere end 2000 amerikanske soldater livet.

Obama havde planlagt at trække samtlige amerikanske soldater ud af Afghanistan inden udgangen af næste år, men i de seneste måneder har han været under øget pres fra de militære ledere for at forlænge tilstedeværelsen i landet.

Tidligere på dagen sagde en regeringsembedsmand til nyhedsbureauet AFP, at de knap 10.000 mand, der bliver i landet, ikke er kamptropper.

Krigen i Afghanistan har varet siden 2001, hvor den daværende præsident, George W. Bush, sendte amerikanske styrker ind i Afghanistan i kølvandet på terrorangrebet i USA den 11. september 2001.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden