Debatklar. Newt Gingrich får sat de grå lokker på plads inden en tv-debat, der blev sendt i går. Her scorede republikaneren point på at stikke i Mitt Romneys uldne skatteforhold.
Foto: David Goldman/AP

Debatklar. Newt Gingrich får sat de grå lokker på plads inden en tv-debat, der blev sendt i går. Her scorede republikaneren point på at stikke i Mitt Romneys uldne skatteforhold.

Internationalt

Utro Gingrich styrer mod overraskende sejr

Den kontroversielle republikaner har lavet et opsigtsvækkende comeback i South Carolina.

Internationalt

Det er ikke i hvilken som helst stat, der er primærvalg i aften.

Siden Ronald Reagan i 1980 vandt det første primærvalg i South Carolina, har det været den republikanske vinder af netop denne stat, der er endt i præsidentkapløbet.

Holder statistikken stik, står den mand, der skal udfordre Barack Obama 6. november 2012 til at blive Newt Gingrich.

Ifølge en oversigt over de seneste meningsmålinger på den politiske hjemmesiden realclearpolitics.com , fører Newt Gingrich nemlig med sine 32,4 procent stemmer med to procent over Mitt Romney.

LÆS MERE

Mitt Romney stod ellers i en rum tid som storfavorit til valget efter vælgerne i New Hamsphire og - i hvert fald til en start - Iowa havde sendt deres stemmer Mitt Romneys vej.

For bare tre dage siden førte Romney med 32,5 procent af stemmerne mod Newt Gingrichs 24,5 procent.

Skatteforhold har skadet
Det er blandt andet nogle prekære spørgsmål fra blandt andre Newt Gingrich om Romneys skatteforhold, der på det seneste har skadet Romney.

Det er kommet frem at Mitt Romney kun betaler 15 procent i skat, og desuden har en stor bunke penge gemt væk i et skattely på Caymanøerne.

Selv blandt republikanske vælgere er de informationer ikke blevet modtaget med forståelse.

Gingrich farede i flint

Romney har heller ikke fået medvind efter en af Gingrich's eks-hustruer medvirkede i et tv-inslag på kanalen ABC News, hvor hun afslørede, at Gingrich havde tilbudt hende et åbent ægteskab, mens han havde en affære med sin nuværende kone Callista.

Ved en politisk debat modtog Gingrich tværtimod stående bifald, da han for i flint over CNN-journalisten, der spurgte ind til de private forhold.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden