Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ANDRE PENNER/AP
Foto: ANDRE PENNER/AP

Sport. 5. august 2016 starter OL i Rio de Janeiro. Det er første gang, der afholdes OL i Sydamerika.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det, vi ser frem til i 2016

Præsidentvalg, OL og storfilm. Politiken viser vej til det kommende år.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Året 2015 er gået på hæld. Det var, for nu at sige det meget mildt, et begivenhedsrigt og på mange måder voldsomt år, både i vores lille andedam og i resten af verden.

Vi nævner, i korte rids, de to terrorangreb i Paris og terrorangrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i Krystalgade i København. Flygtningestrømmen mod Europa og den vaklende græske økonomi, der endte med en ny hjælpepakke til det kriseramte land fra EU. Ebola-udbrud i Afrika og knivskarpe billeder fra planeten Pluto. Lars Løkke Rasmussens valgsejr over Helle Thorning-Schmidt, den mislykkede danske kvalifikation til EM-slutrunden i fodbold, Fifa-skandalen, der fældede Sepp Blatter, og slutteligt klimatopmødet Cop21, hvor verdens ledere og topppolitikere indgik en fælles aftale.

Nu kan et nyt år begynde. Politiken viser vej til de største begivenheder, vi kan ses frem til i 2016.

Internationalt:

RUSTY KENNEDY/ASSOCIATED PRESS
Foto: RUSTY KENNEDY/ASSOCIATED PRESS

Præsidentvalg USA

8. november 2016 skal amerikanerne vælge en ny præsident. Alt tyder på, at Hillary Clinton, den tidligere udenrigsminister, bliver demokraternes kandidat. Republikanernes felt af bejlere til at blive valgt som præsidentkandidat er mere broget og tæller blandt andre Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, Chris Christie Ben Carson og Jeb Bush.

Folkeafstemning i England

Briterne skal næste år stemme om, hvorvidt de fortsat skal være med i EU, eller om de ønsker at forlade EU. Oprindelig var folkeafstemningen i England sat til at blive afholdt i 2017, men den britiske premierminister David Cameron signalerer nu klart, at afstemningen bliver afholdt i 2016. En dato for afstemningen er endnu ikke fastsat, men vurderingen lyder på, at en dag i juni er et godt bud.

Rejser:

Der åbner en del nye direkte flyruter i det nye år. Det er især Norwegians Dreamlinere, der gør det muligt at flyve nogle længere distancer fra Kastrup Lufthavn – bl.a. til de Dansk Vestindiske øer, det amerikanske territorium Puerto Rico samt den amerikanske spilleby Las Vegas.

Kultur:

Allerede i januar kommer to af årets formentlig mest opsigtsvækkende film op i biograferne herhjemme. 7. januar får 'The Hateful Eight', Quentin Tarantinos nye western, premiere. Den bliver vist i et 70 mm kæmpeformat, og allerede længe før premieren har filmen skabt furore i USA.

Senere samme måned, den 21. januar, får Alejandro González Iñárritus nye film 'The Revenant' også premiere. Den handler om pelsjægeren Hugh Glass (spillet af Leonardo DiCaprio), som i 1820’erne bliver efterladt af en gruppe af pelsjægere i et koldt og ufarbart landskab. Traileren til ’The Revenant' er for længst ude og varsler, at Iñárritu ser ud til at leve op til det vilde filmiske ridt, han diskede op med i Oscar-vinderen ’Birdman’.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Sport:

DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

EM i fodbold i Frankrig

Danmark kom jo som bekendt ikke med til næste års slutrunde i Frankrig, til trods for at antallet af lande, der skal kæmpe om EM-guldet i 2016, er historisk højt. Slutrunden i Frankrig byder på 6 grupper, 24 hold og 36 indledende kampe, og det danske landsholds fravær kan vi i stedet heppe på Sverige og Island. Åbningskampen står mellem værtslandet og Rumænien på Stade de France i Paris 10. juni. Finalen spilles 10. juli samme sted.

OL i Brasilien

5. august 2016 starter OL i Rio de Janeiro. Over 10.000 sportsudøvere fra over 200 forskellige lande skal kæmpe om medaljerne i den brasilianske storby. Ved det forrige OL, i London i 2012, hentede danske atleter ni medaljer med hjem, to af dem af guld. OL i Rio bliver den 31. i rækken, men er den første, der afholdes i Sydamerika.

iByen:

Åbningen af Royal Arena i Ørestad

Hovedstadens nye 35.000 kvadratmeter store multiarena står færdig i sommeren 2016. Navnet er Royal Arena, og her bliver plads til 15.000 gæster ved koncerter og cirka 12.500 til sportsarrangementer. Multiarenaen bliver Københavns svar på Hernings Jyske Bank Boxen, der med sin kapacitet haft succes med at tiltrække både store sportevents samt musikalske verdensstjerner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

KOFOD LASSE
Foto: KOFOD LASSE

Åbningen af Inderhavnsbroen

Sjældent er en bro blevet forsinket så mange gange, som tilfældet er det med Inderhavnsbroen i det indre København, der skal forbinde Nyhavn med Christianshavn for fodgængere og cyklister. Inderhavnsbroen skulle oprindeligt have stået klar i februar 2013, men er blevet forsinket gentagne gange. Broens søjler blev først støbt for højt, så gik entrepenøren bag konkurs, og senest har der været problemer med wiresystemet. I løbet af 2016 skulle broen, der kaldes ’den kyssende bro’, dog blive indviet.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden