Angreb. Politi vogter en politistation i Paris, efter en mand angreb med kniv. Manden var iklædt en kopi af et bombebælte.
Foto: Christophe Ena/AP

Angreb. Politi vogter en politistation i Paris, efter en mand angreb med kniv. Manden var iklædt en kopi af et bombebælte.

Internationalt

Kniv-angriber bar brev med terrorflag på sig

Islamisk Stats flag figurerer på brev på arabisk fra ung mand, som angreb politistation i indvandrerkvarter i Paris.

Internationalt

Ifølge anklagemyndigheden tyder alt på, at en terrorist stod bag forsøget på at trænge ind på politistationen i rue de la Goutte i Paris ved middagstid.

To betjente foran politistationen i indvandrerkvarteret skød den hidtil uidentificerede mand, da han med en slagterkniv i hånden løb frem mod dem.

Nyheden om angrebet bredte sig som en løbeild i den franske hovedstad, hvor de seneste dage har været præget af de mange mindehøjtideligheder for ofrene for attentatet på den satiriske ugeavis Charlie Hebdo for netop et år siden.

»Et papir, på hvilket figurerer terrorgruppen Islamisk Stats flag, er fundet på manden ligesom en utvetydig indrømmelse skrevet på arabisk«, hedder det i en erklæring fra anklagemyndigheden.

Kopi af bombebælte

Han bar også en telefon på sig, men ingen identitetspapirer, og myndighederne forsøger at fastslå den omkring 30-årige mands identitet så hurtigt som muligt for blandt andet at forstå motivet til denne handling.

Han var iført en kopi af et bombebælte på sig ligesom en pose af plastic, hvorfra der hang ledningslignende genstande. Men det eneste våben var kniven, som lå ved siden af liget.

Ifølge betjentene råbte manden »Allah Akbar« flere gange, mens han stormede frem mod politistationen. På kroppen bar han ifølge vidner et bombebælte, som dog viste sig at være en kopi af et ægte.

Enkelte vidner hævder dog, at den unge mand stoppede, da politiet råbte: »Fjern dig, fjern dig«. Andre bekræfter dog de første udsagn fra politiet om, at den afdøde stormede frem mod dem med kniven fremme.

Flere politifolk hælder til, at der er tale om en galnings værk. »Det er rent selvmord at løbe frem mod bevæbnede betjente, som er iført skudsikre veste, med en kniv i hænderne«, sagde en betjent til flere medier i rue de la Goutte d' Or.

Gaden er kendt for at være tilholdssted for narkohandlere, og politiet lukkede den og de omliggende gader af øjeblikkeligt, ligesom butikkerne fik ordre til at lukke, og to metrolinjer blev afbrudt.

Tidligere angreb

Flere terroreksperter peger på, at terrororganisationen Islamisk Stat i en erklæring sidste år opfordrede alle 'troende' til at angribe 'vantro' overalt i Europa og USA, og især rette deres angreb mod betjente og militærfolk.

Politiet hæfter sig også ved, at der allerede har fundet flere aggressioner sted mod politi og militær. For godt et år siden trængte en bevæbnet mand ind på en politistation i Jouy-les-Tours i det centrale Frankrig, hvor han sårede tre betjente, herunder en alvorligt.

Gerningsmanden var en ung fransk muslim.

Sidste år blev tre soldater angrebet i Nice, ligesom tre andre var i fare i La Défense-kvarteret udenfor Paris.

På den baggrund har politiet ordre til omgående at sætte sig til modværge i tilfælde af trusler og om nødvendigt skyde, og det risikerer at gentage sig, siger formanden for de franske politikommissærers fagforening, Céline Berthon, til tv-stationen BFMTV.

»Truslerne mod os tager til. Vi har brug for et politi, som hele tiden kan reagere på truslerne«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce