Foto: Google/Jaro Hurghada. Arkivfoto.
Internationalt

Flere er såret efter angreb på hotel i Egypten

Turisthotel i Hurghada er her til aften blevet angrebet.

Internationalt

En dansker er blandt de tilskadekomne efter et angreb på et hotel i den populære egyptiske badeby Hurghada, men hvordan vedkommende er kommet til skade er uvist. Sådan lyder det fra rejsebureauet Apollo over for Ritzau.

Tre mænd forsøgte at trænge ind på hotellet med knive eller lignende, men blev uskadeliggjort af politiet eller sikkerhedsvagter. Forinden nåede de at kvæste to turister. Om danskeren kom til skade ved angrebet eller på anden vis i den panik, der opstod, ved rejsebureauet endnu ikke.

Blandt andre Apollo Rejser og Bravo Tours har det egyptiske hotel som et af deres rejsemål. Også Atlantis Rejser benytter hotellet og havde et par kunder boende der. De var dog på udflugt, da angrebet fandt sted.

Øjenvidne hørte bevæbnede mænd råbe »Allahu Akbar«

TV2 har været i kontakt med Stine Bilde Hansen, der bor på hotellet sammen med en veninde. De var på værelset, da angrebet begyndte, og her hørte de angiveligt skud og råbet »Allahu Akbar« fra receptionen. De flygtede herefter fra hotellet.

Efter episoden er Stine Bilde Hansen ked af, at hun ikke har fået mere information fra sit rejseselskab, Apollo Rejser.

»Vi har ikke hørt noget, ud over at vi først kan komme hjem med et fly på tirsdag. Det er ikke godt nok, vi vil bare gerne hjem her og nu«, siger hun i telefonen til TV2 News.

Angrebet kommer dagen efter, at Islamisk Stat angreb en gruppe israelske turister i Egyptens hovedstad, Kairo. Her åbnede bevæbnede mænd ild mod gruppen, da de var ved at stige på en bus. Alle slap dog uskadt fra angrebet.

Egyptens turistindustri er en vigtig del af landets økonomi. Den har været hårdt presset siden et fly fyldt med russiske turister blev skudt ned i oktober sidste år - et angreb, der har ført til en voldsom nedgang i antallet af besøgende.

Angrebet kan få konsekvenser for dansk turisme

Dagens hændelse i Hurghada kan få følger for den danske rejsebranches fortsatte forretninger i landet, oplyser kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

»Det bliver en hård tid for Egypten. I morgen formiddag må vi beslutte os for, hvad vi gør med Egypten og se på, hvad Udenrigsministeriet siger med rejsevejledningen til landet«, siger han.

Spies har over 200 gæster i Hurghada, men de bor på hoteller langt fra det angrebne hotel. Ifølge Torben Andersen er alle kontaktet af rejsebureauet, der har orienteret dem om situationen og sikret sig, at alle er i god behold.

I Udenrigsministeriet undersøger man stadig sagen, og først herefter vil man tage stilling til, om rejsevejledningen til Egypten skal opdateres. Den fraråder allerede rejser til et andet populært dansk rejsemål i landet.

»Udenrigsministeriet fraråder stadig ikke-nødvendige rejser til den sydlige del af Sinai-halvøen, inkl. Sharm el Sheikh«.

Foto: Google Maps

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce