Terrorangreb. Sikkerhedsstyrker forsamles i Burkina Fasos hovedstad nær hotellet, der i nat blev angrebet af terrorister.
Foto: Ludivine Laniepce/AP

Terrorangreb. Sikkerhedsstyrker forsamles i Burkina Fasos hovedstad nær hotellet, der i nat blev angrebet af terrorister.

Internationalt

Hotelangreb i Burkina Faso: Fire gerningsmænd meldes dræbt

Mindst 23 personer blev myrdet, da terrorister angreb luksushotel og café.

Internationalt

Terrorangrebet i Burkina Fasos hovedstad er overstået, melder myndighederne.

Tre gerningsmænd, som i ly af aftenmørket stormede et luksushotel og en café i et forretningskvarter i byen, er blevet dræbt. Men terroristerne formåede at myrde adskillige civile, inden de selv blev skudt og standset af sikkerhedsstyrker.

De lokale myndigheder forsøger at danne sig et overblik.

Lige nu lyder dødstallet på mindst 23 personer.

Derudover meldes der om omkring 30 sårede.

Kunne høre voldsom ildkamp

Ifølge vidner blev terrorangrebet i hovedstaden Ouagadougou antændt med en eksplosion uden for Splendid Hotel.

Flere biler brød i brand og lyste gaden op. Og midt i al kaosset stormede gerningsmændene indgangen til hotellet og begyndte at tage gidsler. Terroristerne åbnede ild på deres vej ind.

Burkina Fasos militær rykkede ud og omringede hotellet. Franske specialstyrker, som blev sendt fra Mali, ankom og assisterede senere på natten. Og efter flere timer i mørket slog soldaterne til og stormede hotellets indgange, da fredag var blevet til lørdag.

Flere vidner fortæller, hvordan man efterfølgende kunne høre voldsom ildkamp inde fra hotellets korridorer.

Vi kunne høre dem tale, mens de gik rundt og blev ved med at skyde folk, som så ud til stadig at være i live

Og for kort tid siden kunne landets sikkerhedsminister, Simon Compaore, gå ud og melde:

»Tre jihadister er blevet dræbt«.

To af de tre dræbte er kvinder, lød det efterfølgende fra Burkina Fasos præsident, Roch Marc Kaboré.

Han tilføjede, at en fjerde angriber også er blevet dræbt af sikkerhedsstyrker nær hotellet.

Al-Qaeda hævder at stå bag

Inden Splendid Hotel blev stormet, åbnede terroristerne angiveligt ild mod civile på en café, Cafe Cappuccino, der ligger overfor på den anden side af gaden.

Flere vidner fortæller, at de har set mindst tre lig ligge derinde, og da gidseldramaet kort tid efter udspillede sig på hotellet, erklærede terrorgruppen al-Qaeda i Nordafrika (Aqim), at det er dem, der har planlagt terroranslaget.

Gruppen kalder angrebet for en »hævn mod Frankrig og det vantro Vesten«, rapporterede overvågningsorganisationen Site, som undersøger og overvåger internationale terrornetværk.

»Der var blod over det hele«

Blandt andre Clement Sawadogo, Burkina Fasos arbejds- og socialminister, var til stede på Splendid Hotel, da terroristerne stormede bygningen, hævder hans ministerkollega Remi Dandjinou, Burkina Fasos kommunikationsminister, på Twitter.

I alt lykkedes det myndighederne at redde 126 mennesker – heriblandt Clement Sawadogo – ud fra hotellet.

Vidner beretter om gruopvækkende scener derindefra.

»Vi kunne høre dem (terroristerne, red.) tale, mens de gik rundt og blev ved med at skyde folk, som så ud til stadig at være i live«, fortæller et vidne, Yannick Sawadogo, til franske BFMTV.

»Alle var paniske og lå på gulvet. Der var blod over det hele, og de skød folk på klos hold«, siger den overlevende, som formåede at flygte ud af et smadret vindue.

Soldater går fra hotel til hotel

Det er endnu uvist, hvor mange gerningsmænd, der stod bag angrebet.

I øjeblikket er sikkerhedsstyrker i gang med at undersøge flere hoteller i Ouagadougou for, om eventuelle medsammensvorne skulle have gemt sig andre steder i byen.

Blandt andet melder nyhedsbureauet Reuters om en aktion rettet mod Hotel Yibi, men omstændighederne omkring aktionen er endnu uklare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Alle var paniske og lå på gulvet. Der var blod over det hele, og de skød folk på klos hold

Splendid Hotel er med sine 146 værelser tæt på hovedstadens lufthavn populært blandt diplomater, FN-ansatte, vestlige forretningsfolk og franske soldater, som er udstationeret i Burkina Faso. De lokale myndigheder antager, at det er derfor, at netop Splendid blev målet for et terrorangreb.

Den franske præsident Francois Hollande siger, at Frankrig fordømmer det »modbydelige og feje angreb«.

Også den amerikanske ambassade i Burkina Faso tager afstand fra terroranslaget, som kaldes et »meningsløst angreb mod uskyldige mennesker«.

Ingen meldinger om danskere iblandt

Burkina Fasos præsident understreger over for landets statsejede radiostation, at dødstallet efter nattens angreb endnu kan stige.

Præsidenten vurderer samtidig, at der iblandt de dræbte er ofre med 18 forskellige nationaliteter. Han præciserede dog ikke, hvilke nationaliteter, der er tale om, over for radiostationen.

Udenrigsministeriets borgerservice herhjemme oplyser på Twitter, at der »foreløbigt« er »ingen oplysninger om danskere berørt«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce