For blot et år siden var der ingen, der bekymrede sig om den ukendte zika-virus, men nu er den på alles læber og især i Sydamerika, hvor man er vidne til en sand epidemi, hvor man skønner at mellem 440.000 og 1,3 millioner mennesker i Brasilien er blevet inficeret med virus gennem myggestik. Kilde: Politiken TV / Tilrettelæggelse: Johannes Skov Andersen / Råmateriale: AP

Internationalt

WHO: »Zika-virus spreder sig eksplosivt«

Verdenssundhedsorganisationen indkalder til krisemøde i Genève.

Internationalt

Verdenssundhedsorganisationen WHO frygter tre til fire millioner tilfælde af den myggebårne zikavirus og indkalder til krisemøde.

Lederen af WHO, Margaret Chan, siger, at der er indkaldt til et krisemøde i Genève 1. februar om udviklingen.

»Zika spreder sig nu eksplosivt«, siger Chan, som torsdag ledede et møde for WHO's medlemsstater.

»Truslen fra sygdommen er gået fra en mildere trussel til 'alarmerende proportioner', og der skal tages stilling til passende internationale foranstaltninger«, siger Chan.

Ifølge Statens Serumsinstitut er mellem 400.000 og 1,3 millioner mennesker allerede er smittet alene i Brasilien. 27 lande har i de seneste ni måneder registreret tilfælde af virusen.

Zikavirus regnes ikke i sig selv som meget farlig for patienten. Men virus er under kraftig mistanke for at kunne give alvorlige fosterskader, hvis patienten er gravid. I Syd- og Mellemamerika er der således blevet født mange børn med for lille hovedudvikling.

I alt 27 lande, hvor aedes-myggene er udbredt, har inden for de sidste ni måneder rapporteret tilfælde af mennesker smittet med zikavirus.

De fleste tilfælde er forekommet i Brasilien med anslået mellem 440.000 og 1,3 millioner tilfælde.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce