Tegning. Per Marquard

Tegning. Per Marquard

Internationalt

USA beskylder præsident Putin for at være korrupt

Kreml er ophidset over amerikanske udtalelser i britisk tv-program, der bakkes officielt op af talsmand for præsident Obama.

Internationalt

Der er igen istapper på linjen mellem USA’s præsident Barack Obama og Ruslands præsident Vladimir Putin, som en amerikansk viceminister i et britisk tv-program har beskyldt for at være korrupt og for at have været det i ’mange, mange år’.

Adam Szubin, der i det amerikanske finansministerium styrer de amerikanske sanktioner mod Rusland, har fået officiel opbakning fra Det Hvide Hus. Barack Obamas talsmand Josh Earnest sagde torsdag, at Szubins udtalelser i BBC’s program Panorama ’på bedste vis afspejler regeringens syn’ .

Putins talsmand, Dmitrij Peskov, svarede i går igen med en anklage om, at USA ’prøver at påvirke det kommende russiske præsidentvalg’.

Szubin henviste også til, at Putins formue ikke kan være opbygget ved hjælp af hans officielle løn på omkring 750.000 kr. om året

Peskov havde dog straks efter udsendelsen sagt, at ’det her er anderledes end avisartikler. Det er en officiel anklage og kaster en skygge på det amerikanske finansministerium’. Ved samme lejlighed afviste han dog påstanden om korruption ’som det rene vrøvl’.

I den britiske tv-udsendelse siger Adam Szubin, at ’vi har set Putin bruge statslige værdier til at berige sine venner, sine tætte allierede og samtidig marginalisere dem, som han ikke betragter som venner. Uanset om det er Ruslands energirigdomme, eller om det det er statslige kontrakter – han sender det til dem, han mener vil støtte ham og udelukker dem, der ikke gør det. For mig udgør det et billede af korruption’.

Szubin henviste også til, at Putins formue ikke kan være opbygget ved hjælp af hans officielle løn på omkring 750.000 kr. om året.

Den amerikanske regering har indført sanktioner mod flere russiske embeds- og rigmænd, der har tætte forbindelser til Kreml og har også tidligere anklaget Putin for at have hemmelige investeringer i energisektoren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce