Foto: Kayhan Ozer/AP
Internationalt

Tyrkiet: Rusland har igen krænket tyrkisk luftrum

Nato opfordrer Rusland til at sætte alt ind på at undgå at krænke luftrum.

Internationalt

Et russisk fly har igen krænket tyrkisk luftrum, meddeler det Tyrkiske udenrigsministerium.

Ifølge ministeriet fløj et russisk fly af typen SU-34 ind i tyrkisk luftrum i går efter at have ignoreret adskillige advarsler fra Tyrkiet.

Det har fået den tyrkiske præsident Erdogan til at advare Rusland om, at det vil få »konsekvenser«, hvis Rusland bliver ved at flyve ind i tyrkisk luftrum.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg opfordrer ligeledes Rusland til respektere tyrkisk luftrum.

»Et russisk kampfly krænkede tyrkisk luftrum i går på trods af gentagne advarsler fra de tyrkiske myndigheder. Tidligere episoder har vist, hvor farlig den adfærd er«, siger Jens Stoltenberg i en erklæring, skriver nyhedsbureauet AP.

»Rusland må tage alle de nødvendige foranstaltninger for at undgå at den slags krænkelser sker igen« tilføjer Stoltenberg.

Rusland afviser ifølge nyhedsbureauet AFP, at landet har krænket tyrkisk luftrum. Ifølge AFP har den russiske regering kaldt beskyldningerne for »grundløs propaganda«.

Nedskydning i november

Ruslands krænkelse af tyrkisk luftrum kommer kun lidt over to måneder efter Tyrkiet i november skød et russisk kampfly ned, fordi det havde befundet sig adskillige sekunder i tyrkisk luftrum på tråds af talrige advarsler.

LÆS ARTIKEL

Det fik Rusland til at indføre vedvarende økonomiske sanktioner mod Tyrkiet, blandt andet et forbud mod import af visse tyrkiske produkter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce