For blot et år siden var der ingen, der bekymrede sig om den ukendte zika-virus, men nu er den på alles læber og især i Sydamerika, hvor man er vidne til en sand epidemi, hvor man skønner at mellem 440.000 og 1,3 millioner mennesker i Brasilien er blevet inficeret med virus gennem myggestik. Kilde: Politiken TV / Tilrettelæggelse: Johannes Skov Andersen / Råmateriale: AP

Internationalt

Zika-virus er blevet seksuelt overført i Dallas

En person er blevet smittet med virussen i Dallas, Texas.

Internationalt

I Dallas er den første person blevet smittet med zika-virus uden at være blevet stukket af en myg.

Vedkommende er i stedet blevet smittet via seksuelt samkvem med en person, der har besøgt et land plaget af zika-epidemien.

Det bekræfter Dallas-regionens sundhedsdirektør, Zachary Thompson, over for avisen The Dallas Morning News.

»Det skaber opmærksomhed omkring, at zika kan overføres fra myg til menneske, fra menneske til myg og nu også seksuelt, siger sundhedsdirektøren til mediet.

Det første tilfælde i Dallas, ikke USA

Den smittede person er ikke gravid, og virusset vil derfor blot opleve symptomer, der minder om mild feber, eller slet ingen, skriver The Dallas Morning News.

Tilfældet er ifølge mediet langtfra det første i USA, som flere nyhedsbureauer skriver, men derimod det første i Dallas-regionen.

I går erklærede WHO virusset for en global trussel. Det mistænkes for at kunne give underudviklede kranier og hoveder på nyfødte, hvis moderen smittes under graviditeten.

Virusset spredes generelt via myg, men kan, som tilfældet i Dallas beviser, også spredes via seksuelt samkvem. I Sydamerika har man i øjeblikket store problemer med zika, og alene i Brasilien anslår man, at mellem 440.000 og 1,3 millioner er smittet med virusset.

SE GRAFIKKEN:

Nedenstående kort viser de lande, der 27. januar havde observeret tilfælde af zika-virus. Siden er USA kommet til.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce