Karneval. Ved den første aften af Kölns traditionsrige karneval melder politiet i år om dobbelt så mange anmeldeser af seksuelle overgreb end tidligere.
Foto: Martin Meissner/AP

Karneval. Ved den første aften af Kölns traditionsrige karneval melder politiet i år om dobbelt så mange anmeldeser af seksuelle overgreb end tidligere.

Internationalt

Antallet af anmeldelser om overgreb ved årets karneval i Köln er fordoblet

Stigningen kan blandt andet tilskrives en mentalitetsændring, siger politidirektør.

Internationalt

Den første nat under karnevallet i Köln bød på flere anmeldelser af seksuelle overgreb end tidligere år. Og det er på trods af massiv tilstedeværelse fra politi.

Ifølge politiet i Köln blev der i løbet af karnevallets første aften anmeldt 22 seksuelle overgreb, hvoraf tre ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung er anmeldelser af voldtægter.

Sidste år var der ni anmeldelser om seksuelle overgreb, og året før lå antallet på ti, skriver Süddeutsche Zeitung.

Blandt andet blev en belgisk tv-reporter udsat for et overgreb af seksuel karakter under en live tv-sending. Ifølge kvinden selv blev hun befamlet på brysterne af en mand under udsendelsen, skriver det tyske medie The Local.

Ændring i mentaliteten

Ifølge Kölns politidirektør, Michael Temme, er stigningen i anmeldelser af overgreb blandt andet funderet i, at der er sket en ændring i de tyske kvinders mentalitet og parathed til at anmelde.

»Jeg ønsker ikke at bagatellisere det, men det lader til, at villigheden til at anmelde har ændret sig«, siger Michael Temme til Süddeutsche Zeitung.

Politiet har i løbet af karnevallets første døgn haft 190 personer i deres varetægt, som ifølge BBC News har været 'et bredt udsnit af befolkningen'.

I skyggen af nytårsaften

Afholdelsen af karnevallet i Köln har været stærkt påvirket af den voldsomme nytårsnat i byen, hvor flere hundrede kvinder blev udsat for seksuelle overgreb begået af primært mænd af nordafrikansk oprindelse.

LÆS DEBAT

Blandt andet på grund af hændelserne nytårsaften havde Tyskland ekstraordinært udsendt 2.500 betjente til Köln for at være til stede under karnevallet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce